Παιδί & Τέχνη


Βίωμα, Έκφραση, Ήχος, Κίνηση, Αφήγηση, Συνεργασία!


Με ευχαρίστηση καλωσορίσαμε και στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στους περισσότερους χώρους Μουσείων και Πινακοθηκών. Κατανοώντας την επιτακτική ανάγκη η επαφή με την τέχνη να γίνεται από πολύ μικρή ηλικία, όταν το παιδί διαισθητικά περισσότερο προσεγγίζει το έργο τέχνης και οι διαφορετικές παραστάσεις λειτουργούν και εγγράφονται μέσα του ασυναίσθητα, εντάξαμε από το 2007, στον «Αστρολάβο-δεξαμενή», Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8  και 9-11 ετών (σε ηλικιακές ομάδες), τα οποία διεξάγονται από την θεωρητικό-επιμελήτρια Τέχνης με εξειδίκευση στα εκπαιδευτικά προγράμματα, Μαρία Αγγελή.
Τα παιδιά προσκαλούνται να νοιώσουν, προτείνουν, συζητήσουν, δημιουργήσουν εικαστικά, κινηθούν στο χώρο, συνεργαστούν, εμπνευστούν…με αφορμή τις εικαστικές δημιουργίες της έκθεσης που φιλοξενείται κάθε φορά στη γκαλερί.
Κάθε παιδί έρχεται με άνετα ρούχα και φέρνει μαζί του ένα αντικείμενο, εικόνα, φωτογραφία, ..κλπ, που ζητείται κάθε φορά στις προσκλήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος και το οποίο το αξιοποιεί στις δημιουργίες του.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται Παρασκευή απόγευμα, για συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε μήνα (διεξάγονται 2 συναντήσεις σε κάθε έκθεση).
Τα δύο προγράμματα είναι αυτόνομα και τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τη μία Παρασκευή ή και τις δύο.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για ημέρα, ώρα και κόστος συμμετοχής, στα τηλέφωνα: 210 7294342, 3 (αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος-δεξαμενή») και στο κινητό: 6938 141330.