--Αστρολάβος artlife | Αστρολάβος δεξαμενή | Αστρολάβος πειραιάς

Αστρολάβος δεξαμενή
 
 Αίθουσα Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - Δεξαμενή», πρωτολειτούργησε το Δεκέμβρη του ΄94 με στόχο να δώσει το δικό της εικαστικό παρόν και στίγμα στην Αθήνα.

Βασική αρχή της η παρουσίαση νέων, πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών με δυναμικές δουλειές, καθώς και παλιών καταξιωμένων καλλιτεχνών με φρέσκιες δουλειές. Οργανώνουμε εκθέσεις διαφόρων τάσεων, μια και πιστεύουμε στην ποιότητα και μόνο της κάθε δουλειάς που μπορεί να βγαίνει από οποιαδήποτε τεχνοτροπία.

Χώρος πολύ σύγχρονος αρχιτεκτονικά, λειτουργεί θαυμάσια με τα τρία επίπεδά του για εκθέσεις πολλές φορές διαφορετικών καλλιτεχνών.
Στο επάνω επίπεδο λειτουργεί μόνιμο εκθετήριο χαρακτικών, μικρογλυπτών, καλλιτεχνικού κοσμήματος και επιλεγμένων αντικειμένων τέχνης. Υπάρχουν επίσης δύο ιδιαίτεροι χώροι με πλούσια παρακαταθήκη έργων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:
- Giorgio de Chirico (γλυπτική και χαρακτική)
- Γιάννη Σπυρόπουλου
- Αλέκου Κοντόπουλου
- Δημήτρη Μυταρά
- Δημοσθένη Κοκκινίδη
- Κώστα Τσόκλη
- Γιώργου Γκολφίνου

Αστρολάβος πειραιάς
 
Η Αίθουσα Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - Πειραιά», πρωτολειτούργησε το Δεκέμβρη του '86 με στόχο την παρουσίαση ποιοτικών εκθέσεων ποικίλων εικαστικών τάσεων, με έμφαση σε εκθέσεις κατάλληλες για ένα αμύητο κοινό, όπως του Πειραιά.

Συνεργαζόμενη με καταξιωμένους αλλά και νέους καλλιτέχνες έκανε σημαντικές εκθέσεις πλαισιωμένες με εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που συνέβαλαν στη δημιουργία ενός κοινού στον Πειραιά, καθώς και στην ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής της πόλης.
Πλην του κυρίως εικαστικου χώρου λειτουργεί και πωλητήριο χαρακτικών, μικρογλυπτών, καλλιτεχνικού κοσμήματος και επιλεγμένων αντικειμένων τέχνης. Διαθέτει επίσης μια πολύ πλούσια παρακαταθήκη έργων στον ημιόροφο του καταστήματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:
- Γιάννη Τσαρούχη
- Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα
- Γιάννη Γαΐτη
- Αλέκου Κοντόπουλου
- Αγήνορα Αστεριάδη
- Κωνσταντίνου Γραμματόπουλου
- Γιώργου Μαυροΐδη
- Παναγιώτη Τέτση
- Δημοσθένη Κοκκινίδη
- Κώστα Τσόκλη


Αστρολάβος artlife
 

Η Αίθουσα Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife» πρωτολειτούργησε τον Ιανουάριο του 2002 και ανταποκρίθηκε απόλυτα στη φιλοδοξία μας να εγκαταστήσουμε στην καρδιά της Αθήνας ένα χώρο πολυμορφικό που θα καλύπτει καλλιτεχνικές τάσεις και αναζητήσεις ενός ευρέος κοινού και παράλληλα θα φέρνει το έργο τέχνης πιο κοντά στη ζωή και στην καθημερινότητά της.

Χώρος ευχάριστος - διαμορφωμένος κατάλληλα στεγάζει στο ισόγειό του μια μικρή «ευέλικτη» γκαλερί και ένα ευρύχωρο art shop και στο υπόγειο ένα ευρύχωρο πλούσιο ντεπώ με μεγάλο αριθμό έργων παλιών και σύγχρονων καλλιτεχνών.

Στη γκαλερί του ισογείου γίνονται εκθέσεις έργων γνωστών εικαστικών, ενώ στα διάφορα τμήματα του art shop υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μικρά εργάκια και καλλιτεχνικά αντικείμενα για τον άνδρα, τη γυναίκα, το παιδί αλλά και για το σπίτι. Στο χώρο του art shop διοργανώνονται συχνά και παράλληλα με τη γκαλερί εκθέσεις με εξειδίκευση και πολύπλευρο ενδιαφέρον. Επίσης στο art shop λειτουργούν διάφορες «γωνιές», όπως αυτή του «καλλιτεχνικού γάμου» ή του «εικαστικού βιβλίου».
Η λειτουργία του «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΥ artlife» ξεκίνησε με έκθεση μιας σειράς έργων του Γιώργου Ζογγολόπουλου και συνέχισε με μια σειρά εκθέσεων σπάνιων χαρακτικών γνωστών Ελλήνων της διασποράς, σχεδίων και χαρακτικών του Θεόδωρου Χίου καθώς και χαρακτικών του Stephen Antonakos. Ακολούθησε η έκθεση με τίτλο: «Σουρρεαλιστικοί ψίθυροι» με ζωγραφικά έργα του Νίκου Εγγονόπουλου και φωτογραφίες του Ανδρέα Εμπειρίκου.

    γκαλερί