Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις
Πόλυ Κάνιστρα : " Όνειρα "

Αστρολάβος Δεξαμενή 31.3.2017 – 29.4.2017

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – δεξαμενή " η νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής & κατασκευών της Πόλυς Κάνιστρα, με τίτλο: ' Όνειρα '

 


Η νέα έκθεση της καλλιτέχνιδας Πόλυς Κάνιστρα, με τίτλο: « Όνειρα », συνδέει τις γνωστές και αναγνωρίσιμες γλυπτικές μορφές φτιαγμένες από παπιέ-μασέ και readymade υλικά, τηςΠοπ αισθητικής, με τα ζωγραφικά έργα της. Έργα συχνά μικτής τεχνικής, στα οποία η ζωγραφική και τοεξπρεσιονιστικό ιδίωμα στην απόδοση των τοπίων, συνδιαλέγεται με την κατασκευή και το παιχνίδι με το ιλουζιονιστικόΠοπ φωτεινό κόσμο των ένθετων τρισδιάστατων στοιχείων. Ζωγραφική που ακουμπά ενίοτε στους καλλιτέχνες της γενιάς του '30 και άλλοτε στην Τέχνη του Σαγκάλ και των υπερρεαλιστών.

Η καλλιτέχνης αναφέρει γι' αυτή της τη δουλειά.. «Εικόνες που βλέπω καθημερινά, από την πόλη που ζω μέχρι την εξοχή όταν βγαίνω έξω απ' την πόλη, είναι μνήμες και αναμνήσεις από τα βιώματα μου, από τα χρώματα όπως τα βλέπω στην καθημερινότητα μου. Η φαντασία δημιουργεί σκέψεις και εικόνες βασισμένες στα χρώματα και στις εικόνες που συναντώ.

Η ζωγραφική μου είναι εξπρεσιονιστική, φωβ, με έντονα συναισθήματα που εκφράζονται μέσω του χρώματος που δηλώνουν την ψυχική μου διάθεση και προσπαθώ να αποδώσω ό,τι μου προκαλεί έντονη συγκίνηση προσδίδοντας κάποιες φορές υπερβολή στην ένταση των χρωμάτων. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκω να δώσω στον θεατή μια άλλη όψη / εικόνα της καθημερινότητας.

Οι μορφές των έργων μου είναι καθημερινοί άνθρωποι και προσπαθώ να τους φανταστώ σ' ένα διαφορετικό κόσμο πιο ονειρικό με έντονα χαρακτηριστικά προσδίδοντας τόσο σε αυτούς όσο και στο περιβάλλον τους μεγαλύτερη χαρά. Είναι ένα παιχνίδι που βγαίνει από μέσα μου για να δημιουργήσω έναν άλλο κόσμο καλύτερο και ωραιότερο απ' αυτόν που ζούμε. Είναι τα δικά μου όνειρα ! »

Η τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν αναφέρει για το έργο της καλλιτέχνιδας: « Το χρώμα γιορτάζει στα έργα της Πόλυς Κάνιστρα. Αναβλύζει, αναπηδά, ακτινοβολεί μεσ' από μια όποια μορφή ή σχήμα για να γητέψει ακόμη και τον πιο δύσκολο θεατή. Μαγεύει το χρώμα, εδώ, καθώς μονοπωλεί ισοδύναμα το βλέμμα και την ψυχή μας μετουσιώνοντας το εγγενές πάθος και την ενστικτώδη αφοσίωση της άξιας καλλιτέχνιδας σε ανθεκτική στο χρόνο εμπειρία».

Διάρκεια έκθεσης : έως Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Για πληροφορίες: Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, φαξ: 210 7293317, www.astrolavos.gr, Fb: Astrolavosartgalleries)     Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις