Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις
Αρτ -Αθήνα

Αρτ - Αθήνα, ΑSTROLAVOS art galleries, Περίπτερο Δ4
25.5.2017 – 28.5.2017

Από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου σας περιμένουμε στη φετινή Αρτ -Αθήνα, στο γήπεδο Tae-kwon-Do (στο Δέλτα Φαλήρου), στο ΑSTROLAVOS art galleries, Περίπτερο Δ4.

Στο ένα μέρος του περιπτέρου μας, θα παρουσιάσουμε ένα μικρό τιμητικό αφιέρωμα στη μνήμη του σπουδαίου καλλιτέχνη συνεργάτη μας Δημήτρη Μυταρά, με κάποια έργα ενδεικτικά της κάθε ενότητας έργων που παρουσίασε στη γκαλερί μέσα στα 30 χρόνια της συνεργασίας μας μαζί του.

Έργα από τις σειρές: Γυναίκες, 40 Ελληνικά Κοχύλια, Αδέσποτα σκυλιά, Παιδική ηλικία της Τέχνης, καθώς και απ’ την τελευταία ενότητα δουλειάς του , τα Καράβια, την οποία δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ώστε να παρουσιαστεί ως η τελευταία ατομική του έκθεση. Θα θέλαμε μέσω αυτής της μικρής προβολής των διαφορετικών σειρών της εργογραφίας του, ο κόσμος που θα επισκεφθεί την έκθεση να γνωρίσει την πολυσχιδία της δουλειάς του και τα διαφορετικά θέματα με τα οποία είχε καταπιαστεί.


Στο άλλο μέρος του περιπτέρου μας, θα παρουσιάσουμε την πρόσφατη δουλειά τριών απ’ τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους καλλιτέχνες συνεργάτες μας καθώς και δύο νεότερων ιδιαίτερα ταλαντούχων.

Μια σειρά γλυπτών από πηλό, χρώμα και φύλλο χρυσού του σημαντικότατου Φαίδωνα Πατρικαλάκι, με το πριμιτίφ ιδίωμα που παραπέμπει στα αρχέγονα γλυπτά πρωτόγονων πολιτισμών, αλλά και στους μινιμαλιστές καλλιτέχνες και γλύπτες του Μοντερνισμού.


Μια σειρά έργων σε χαρτί με ακρυλικά και σινική μελάνη καθώς και ένα έργο σε καμβά του σπουδαίου εξπρεσσιονιστή Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη,  τα οποία εκφράζουν μέσα από το έντονο σχέδιο και τις αδρές δυναμικές πινελιές την ένταση στα συμπλέγματα των σωμάτων, σε στάσεις ενίοτε πάλης, ενίοτε ερωτικές ή στάσεις ανάπαυσης.


 

Ένα έργο μνημειακών διαστάσεων σε καμβά, η “ Aνάληψη ” και μια σειρά έργων του σε χαρτί, από την πιο πρόσφατη ενότητα της εργογραφίας του καταξιωμένου στο φιλότεχνο κοινό Γιάννη Λασηθιωτάκη, ο οποίος δεν σταματά τη διερεύνηση και τη συνεχή εξέλιξη της δουλειάς του, αυτή τη φορά σε σχέση με τις αναζητήσεις και σύγχρονες τάσεις της γεωμετρικής Τέχνης, με σαφείς αναφορές στη Ρώσικη Πρωτοπορία, μέσα από μια νέα γλώσσα ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.


 

Η Άννα - Μαρία Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει έργα μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων, λάδια σε καμβά, με σαφείς αναφορές στη λυρική αφαιρετική τοπιογραφία. Τα χρώματα ξεχυλίζουν και συνομιλούν με το θεατή, ενώ οι φόρμες ρέουσες διαχέονται σιωπηλά η μία μέσα στην άλλη.


 

O Παναγιώτης Αλεξίου ένας νέος δυναμικός καλλιτέχνης με εξαιρετικό ταλέντο και διακρίσεις σε διάφορους διαγωνισμούς, παρουσιάζει έργα σε καμβά και ακουαρέλες, με την χαρακτηριστική άνεση της πινελιάς του, στα πλαίσια της σύγχρονης αναπαραστατικής ζωγραφικής.


 

Τέλος σας καλούμε να δείτε και στον χώρο του Sculpture Park της φετινής Αρτ – Αθήνα, το έργο του καλλιτέχνη συνεργάτη μας, Παναγιώτη Λαμπρινίδη. Πρόκειται για το γλυπτό με τίτλο: “Αντρέι Ταρκόφσκι – εσωπορτραίτο”, μέσα απ’ το οποίο ο καλλιτέχνης αναφέρεται στον δημιουργό ως εικόνα - προσωπογραφία, αλλά και ως γεωγραφία του εντός και του εκτός κόσμου του. Με την υπόνοια του παραμυθιού αλλά και την ένταση της ίδιας της πραγματικότητας, ηπροσωπογραφία αυτήμιλά για το πνεύμα και τον άνθρωπο πίσω από τη δημιουργία του έργου Τέχνης.


 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Αστρολάβος - δεξαμενή: Ξανθίππου 11, 10675 Αθήνα,
τηλ. 210 7294342, 3, gallery@astrolavos.gr
Fb: Astrolavos Art Galleries.   Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις