Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις

Αστρολάβος artlife 08.11.12 - 29.11.12

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος - artlife» (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4, ώρες λειτουργίας: Τετ. Σαβ. 10.00-15.00 Τρ. Πεμ. Παρ. 10.00-15.00 & 17.30-20.30, Κυρ.-Δευτ. κλειστά, www.astrolavos.gr, gallery@astrolavos.gr), η έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος & μικρογλυπτικής της γλύπτριας Μαριλένας Λυρίτη.
Η καλλιτέχνης, που εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη μικρογλυπτική, δημιουργεί γλυπτά μεσαίων και μικρών διαστάσεων, που προκύπτουν από περιελίξεις γαλβανισμένου σύρματος επεξεργασμένου κατάλληλα από την ίδια. Η πρώτη αυτή ύλη, αποδομείται ούτως ώστε η κυλινδρική ελικοειδής μορφή του μετάλλου, να μετουσιώνεται σε ένα ακανόνιστο επίμηκες υλικό, που προσδίδει ιδιαίτερη πλαστικότητα στις μορφές και φόρμες, που δημιουργεί  η καλλιτέχνης.

Μια δεύτερη σειρά γλυπτικών κατασκευών της που θα παρουσιάζονται επίσης στην έκθεση, αποτελούν οι Μάσκες. Πρόκειται για έργα μικρογλυπτικής από μπρούντζο, στα οποία οι μορφές, κυρίως κεφάλια ανδρικά και γυναικεία, ξεχωρίζουν με τις αναφορές τους στη γλυπτική του Μοντερνισμού, όπου τα έντονα, αδρά χαρακτηρισμένα περιγράμματα των μορφών και μια μορφή κυβιστικής αφαίρεσης στην απόδοση της φόρμας, τα κάνουν να αποπνέουν έντονη δωρικότητα.

Στα κοσμήματά της τέλος η Λυρίτη, δημιουργεί πιο λιτές ή πιο περίτεχνες συνθέσεις, με βάση το ασήμι, τους ημιπολύτιμους λίθους, τα κελύφη από όστρακα, συνδυασμένα συχνά με ευτελή υλικά όπως κορδόνια, κλωστές, ύφασμα κ.α.

Διάρκεια έκθεσης :  έως Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012.   Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις