Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις

Αστρολάβος artlife 18.10.12 - 06.11.12

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ- artlife ( Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200 - 204 , ωραρ. λειτ.: Δευτ. – Τετ.-Σαββ. 10.00 - 15.00 και Τρ. – Πεμ. - Παρ. 10.00 - 15.00 και 17.30 – 20.30, www.astrolavos.gr ),  η  νέα ατομική έκθεση κατασκευών της Μαργαρίτας Πέτροβα,  με  τίτλο : “ Το Κουκλόσπιτο " .
Η εικαστικός Μαργαρίτα Πέτροβα σε αυτή της την έκθεση, δημιουργεί ένα εικαστικό κουκλόσπιτο, αποτελούμενο από ένα σύστημα πλαισίων και φτιαγμένο από ετερόκλητα υλικά, όπως παλιά έπιπλα, παλιές κορνίζες, δαντέλες, κεντήματα, κλωστές, ταπετσαρίες και άλλα υλικά.
Επηρεασμένη από τα ζητήματα που πραγματεύεται ο Ίψεν στο γνωστό θεατρικό του έργο '' το σπίτι της κούκλας '', θέτει το ζήτημα του εγκλωβισμού και του απεγκλωβισμού από το σύστημα των κοινωνικών πλαισίων.

Η εικαστική γραφή της γεμάτη από συμβολικά στοιχεία, το μήλο, το πλέγμα, η κούνια του μωρού, το δίχτυ από νήματα, …, παραπέμπει σε συνειρμούς που ξυπνούν στο υποσυνείδητο ετερόκλητες μνήμες και ενθυμήσεις, δημιουργώντας έναν κόσμο ενήλικων μύθων - παραμυθιών.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνης σε αυτή της τη δουλειά, είναι υλικά φυσικά, με έμφαση στην ιδιαίτερη υφή της ύλης. Το μαλλί, το ξύλο, το ύφασμα, οι κλωστές, συνδιαλέγονται όπως συνδιαλέγονται στην παλέτα του ζωγράφου, οι διαφορετικές χρωματικές κηλίδες, προσδίδοντας όμως και μια έντονη αισθητηριακή απήχηση στον θεατή, καθώς το καθένα από αυτά εκτός της χρωματικής επίδρασης στο οπτικό μας νεύρο, έχει και μία επίσης αισθητηριακή επίδραση, στο κομμάτι που αφορά την αφή και τις αισθήσεις που απορρέουν από αυτήν.

Ως σύνολο η δουλειά αυτή, είναι άκρως ατμοσφαιρική – ποιητική και σε άμεσο διάλογο με τις σύγχρονες τάσεις και αναζητήσεις της Τέχνης.


Διάρκεια έκθεσης :  έως Τρίτη 6 Νοέμβρη 2012.   Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις