Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις

Αστρολάβος artlife 20.09.12 - 13.10.12

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4, ώρες λειτουργίας: Τετ. Σαβ. 10.00-15.00 Τρ. Πεμ. Παρ. 10.00-15.00 & 17.30-20.30, Κυρ.-Δευτ. κλειστά, www.astrolavos.gr, gallery@astrolavos.gr) η έκθεση καλλιτεχνικών κατασκευών της Πόλυς Κάνιστρα με τίτλο: « Η καθημερινότητα ».
Ο γλυπτικός κόσμος της καλλιτέχνιδας , ο πλασμένος από χαρτοπολτό και διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, αυτή τη φορά συνδιαλέγεται περισσότερο από όλες τις προηγούμενες ενότητες δουλειάς της, με τις 2 διαστάσεις. Η καλλιτέχνης, της οποίας οι ανθρωποκεντρικές ναΐφ γλυπτικές φιγούρες, με το αναγνωρίσιμο στυλ παραμόρφωσης των χαρακτηριστικών τους, το οποίο άπτεται της καρικατούρας ή του καρτούν, δημιουργεί εδώ νέες συνθέσεις ανάγλυφες μεν, αλλά σχεδόν δισδιάστατες ή τρισδιάστατες με έμφαση όμως στην οριζόντια επιφάνεια.

Τα έντονα χρώματα που χαρακτήριζαν ανέκαθεν τη δουλειά της, συνεχίζουν να την ακολουθούν, αλλά σε αυτή την ενότητα έργων μοιάζει να ενδιαφέρεται λιγότερο για το χρώμα και περισσότερο από ποτέ, για την Γεωμετρία. Τη Γεωμετρία της φόρμας, τη Γεωμετρία στην απόδοση του χώρου, τη Γεωμετρία στη σχηματοποιημένη απόδοση των μορφών, τη Γεωμετρία στα αντικείμενα, τη Γεωμετρία ακόμη και στα μοτίβα που κοσμούν τα ενδύματα ή τα αντικείμενα.
Η αγάπη της για τα ready made υλικά και τα objets trouvees που ενσωματώνει στις συνθέσεις της ως μέρη ανθρώπινων σωμάτων, στοιχείων της φύσης ή αντικειμένων του σύγχρονου πολιτισμού, είναι εμφανής και υπόκειται και αυτή στην συνολική τάση προς την ήδη προκαθορισμένη γεωμετρική μορφοπλασία των παραπάνω στοιχείων.

Βασικός θεματογραφικός της άξονας, η απόδοση της απλότητας της καθημερινής μας ζωής. Οι γλυπτικές ανθρώπινες φιγούρες των έργων της, πρωταγωνιστούν σε σκηνές μιας μεσοαστικής καθημερινότητας. Οι εμφανείς αναφορές σε μία πιο απλή κοινωνία και ζωή, όπως αυτή της Ελλάδας του ’60 εκτυλίσσονται στον πολύχρωμα παραμυθένιο κόσμο της καλλιτέχνιδας, με τη γυναίκα-μάνα, τον άντρα, τα παιδιά, τον μανάβη, το παντοπωλείο, τον περιπτερά, τη βόλτα στην εξοχή με τα ποδήλατα, την αναμονή στην ουρά της στάσης λεωφορείου, το κομβόι των αυτοκινήτων στην πόλη, το ζευγάρι, τις φίλες στην παραλία, τον αγώνα ποδοσφαίρου, τον δάσκαλο στην τάξη.. και τόσα άλλα θέματα, που απαρτίζουν τον κόσμο των έργων της και συνδιαλέγονται σε συνθέσεις που επιβεβαιώνουν το ότι ανεξαρτήτως των συνθηκών της εποχής,  «Η ζωή συνεχίζεται…».

Διάρκεια έκθεσης έως : Σάββατο 13 Οκτώβρη 2012.   Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις