Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις

Αστρολάβος artlife 12.6.12 - 21.7.12

Με μια διαφορετική πρόταση - απάντηση η Αίθουσα Τέχνης  «Αστρολάβος artlife» και ο designer Alexis Adam δίνουν το δικό τους στίγμα στο θέμα της ελληνικής κρίσης και καλούν όλους να … Ελληνοποιηθούν.
Greek me” λοιπόν είναι ο τίτλος του φιλόδοξου project, που φιλοξενείται από τις 12 Ιουνίου έως τις 21 Ιουλίου στη βιτρίνα της Αίθουσας Τέχνης Αστρολάβος artlife (Ηροδότου 11, Κολωνάκι). 

Με μια δική του σύγχρονη Αφροδίτη της Μήλου, ο Adam απαντά στο εξώφυλλο-δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Focus. Μια Αφροδίτη στο φλούο μπλε του Yves Κlein αφήνει το κλασσικό της κεφάλι στα πόδια της, ως ενθύμημα και προτάσσει το ελληνικό πνευματικό φως, που προσπαθούν να μεταδώσουν και να ενισχύσουν οι Έλληνες, παρά τις απίστευτα τραγικές συνθήκες που βιώνουν.
Φως εκπέμπουν και οι πολύχρωμοι δωρικοί κίονες του καλλιτέχνη, οι οποίοι συνδυάζουν το ηλεκτρικό φως της ενσωματωμένης λάμπας στο άνω τμήμα τους, με τα φλούο χρώματα που συμβολίζουν τη νέα εποχή του σύγχρονου κόσμου μας. Μια άλλη εκδοχή-ενθύμηση του ελληνικού πνεύματος και Τέχνης της αρχαιότητας, που μπορεί να μας εμπνεύσει στο σήμερα και να δώσει ξανά στον Έλληνα την αισιοδοξία και διάθεση να παλέψει ενάντια σε κάθε αντιξοότητα, είναι η εκδοχή της φωσφορίζουσας λαμπαδηφόρου Νίκης της Σαμοθράκης.
Με τη σειρά “Greek me” των γλυπτικών φωτεινών κατασκευών του, ο Adam μοιάζει να μετατρέπει τα «χρωματοσώματά μας» σε πηγές φωτός και να καλεί όλους να δούμε την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα του πνεύματος, την πληγωμένη Ελλάδα που τώρα κάνει τον αγώνα της να ξαναβγεί στο φως.

Διάρκεια έκθεσης:  έως 21 Ιουλίου 2012.   Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις