Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις

Αστρολάβος artlife 19.4.12 - 29.5.12

Την Πέμπτη 19 Απριλίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4, φαξ: 210 7221304, ώρες λειτουργίας: Τετ. Σαβ 10.00-15.00 και Τρ. Πεμ. Παρ 10.00-15.00 & 17.30-20.30, Δευτέρα κλειστά, www.astrolavos.gr, gallery@astrolavos.gr), έκθεση γλυπτικής της Σοφίας Τούντα με τίτλο: «Η αδηφάγος δύναμη του παράσιτου».Η νέα δουλειά της Τούντα αποτελείται από μια σειρά μεταλλικών γλυπτών, που αναπαριστούν φυτά, καρπούς και παράσιτα. Οι δυνατές φόρμες, με την προσθήκη έντονου χρώματος, γίνονται προκλητικές και συνάμα ελκυστικές στον επισκέπτη. Μοιάζουν σαν απολιθώματα μιας άλλης εποχής, που φέρουν όμως τη φρεσκάδα και την ένταση του σήμερα.
Ο Καθηγητής και Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης λέει για την καινούρια δουλειά της:
«…Η Σοφία φτιάχνει τα λουλούδια μεταλλικά, όχι από σκληρότητα αλλά από τρυφεράδα. Τα φτιάχνει έτσι για ν’ αντέχουν και να προστατεύονται από την διάχυτη βία αυτής της πόλης που αργοπεθαίνει. Έπειτα τα βαφτίζει με το χρώμα της φωτιάς για να εξορκίσει έτσι το κακό, για να ξαναφέρει το χρώμα των ηφαιστείων σε μια πόλη που συνήθισε το γκρίζο και τα μαύρα αποκαΐδια.
Σκεφτείτε…                                  
Η Σοφία κάνει γλυπτική με χρώμα, με μέταλλο, με κολλήσεις οξυγόνου και με ατόφια συγκίνηση. Φτιάχνει καρπούς από σίδερο που θα αντέξουν σε μιαν επικείμενη καταστροφή. Που θα αντέξουν στην ακόμη μεγαλύτερη βία που μας περιμένει, που μας διεκδικεί εφόσον δεν βάλαμε, ακόμη, λίγη περισσότερη συγκίνηση στη ζωή μας, και δεν προσέχουμε την μελαγχολία των αγαλμάτων στους δρόμους…».


Διάρκεια έκθεσης:  έως Τρίτη 29 Μαΐου 2012.

Η Σοφία Τούντα σπούδασε ζωγραφική, στο Εργαστήρι του Νίκου Κεσσανλή, και γλυπτική, στο Εργαστήρι του Θόδωρου Παπαγιάννη, στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας, καθώς και γλυπτική στο Εργαστήρι του D. Evison, στην H.D.K. του Βερολίνου.
Είναι η πέμπτη ατομική της έκθεση, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.

Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.     Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις