Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις

Αστρολάβος δεξαμενή 16.3.12 - 5.5.12

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου εγκαινιάζονται στην Αίθουσα Τέχνης “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ -Δεξαμενή” (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, φαξ: 210 7293317, www.astrolavos.gr, gallery@astrolavos.gr, ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 10.30 - 15.00 & 18.00 - 21.00, Σάββατο: 10.30 - 15.00 ) η έκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Κωνσταντίνου, με τίτλο: Prin -Temps και η Ομαδική έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών, με τίτλο: Mind Games ”.


Alexis Adam

Χρύσα Λαμπρακοπούλου

Δάφνη Ρόκου

Mind Games

Στo μεσαίο επίπεδο της γκαλερί, θα παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση με ζωγραφικά έργα και κατασκευές,  12 καλλιτεχνών, σε διαφορετικά υλικά και υπόβαθρο, με τίτλο: Mind Games .   
Σε μια εποχή που το μυαλό και η πραγματικότητα, συμπλέκονται σε παιχνίδια σύνεσης και φαντασίας, οι 12 καλλιτέχνες άλλοτε αλληγορικά, άλλοτε υπαινικτικά δίνουν τις δικές τους εικόνες πραγματικότητας ή φαντασίας, που οδηγούν το θεατή ένα βήμα πιο πέρα απ’ τον ρεαλισμό. Το όνειρο, η διαφυγή απ’ το συνειδητό  προς το υποσυνείδητο ή προς το διαφορετικό, δημιουργούν το ερέθισμα για τους δημιουργούς, σε μια εποχή που έχει ανάγκη τη διαφορετική Σκέψη, αλλά και την διαφορετική Αισθητική !
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση, είναι οι: Alexis Adam, Έλλη Γρίβα, Ευρυδίκη Καλλιμάχου, Ναταλία Κερκύρα, Χρύσα Λαμπρακοπούλου, Αντώνης Λάριος, Βασιλική Μπλούκου, Αλεξάνδρα Νασιούλα, Αντώνης Παπαδόπουλος, Σοφία Παρασκευοπούλου, Δάφνη Ρόκου και Έφη Χρύση.Ναταλία Κερκύρα

Βασιλική Μπλούκου

Αντώνης Παπαδόπουλος

Prin - Temps

H Δέσποινα Κωνσταντίνου στην έκθεση της αυτή με τίτλο:Prin - Temps , παρουσιάζει σειρά ζωγραφικών έργων μικτής τεχνικής σε καμβά και σχεδίων, που εντάσσονται στη Σύγχρονη παραστατική ζωγραφική.
Η δουλειά της διαπνέεται από έναν έντονο λυρισμό. Η εικαστική της γραφή αναδύεται με ευαίσθητες, συμβολικές νύξεις και χαμηλόφωνα υπονοούμενα, ως σελίδες ενός αυστηρά προσωπικού ημερολογίου. Ένας κόσμος ονειρικός και υπαινικτικός, ρομαντικός και καθηλωτικός αποτυπώνεται σε έργα που αναπτύσσονται με ρυθμό, αποδομούν και ανασυνθέτουν τη μορφή και τον χώρο. Τα θέματά της, εσωτερικοί χώροι και γυναικείες φιγούρες, φορτίζονται με την εμφαντική σημασία που τους αποδίδει η καλλιτέχνης και τον δεξιοτεχνικό τρόπο με τον οποίο τα επεξεργάζεται. Ο συνεχής πειραματισμός και η επίμονη άσκηση σε υλικά και τεχνικές (σχέδιο, κολάζ, ψηφιακές εκτυπώσεις) αλλά και η εμμονή στη διαδικασία παραγωγής του έργου, την οδηγούν σε ιδιαίτερα εκφραστικά και πρωτότυπα αποτελέσματα. Το παραστατικό στοιχείο συνυπάρχει με το αφαιρετικό και το αποσπασματικό, ενώ η υποβολή οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη λάμψη και την ένταση των τόνων, τον πλούτο, την αισθαντικότητα και τη ροή της χρωματικής ύλης. Οι συνθέσεις της Κωνσταντίνου αντανακλούν την ουσιαστική επαφή της με τον κόσμο, επιζητούν να δηλώσουν εκείνο που απουσιάζει συνδιαλεγόμενο με εκείνο που εικονογραφείται, γίνονται προβολές-εξομολογήσεις βιωμάτων, ψυχικών και συναισθηματικών καταστάσεων, ζουν τη δική τους μυστική ζωή μέσα από μια πολλαπλή σύνδεση εικόνων και εντυπώσεων, συνιστώντας μια καλλιτεχνική πρόταση που επιμένει και δεν παραδίδεται εύκολα.


Διάρκεια εκθέσεων:  από Παρασκευή 16 Μαρτίου  έως  Σάββατο 5 Μαϊου 2012   Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις