Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις

Αστρολάβος δεξαμενή 13.12.11 - 28.01.12

Την Tρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος- Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, φαξ: 210 7293317, ωρ. λειτ: Τρίτη–Παρασκευή: 10.30–15.00 και 18.00–21.00, Σάββατο 10.30–15.00), εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση με τίτλο: “Xmas Highlights 2011”, ζωγραφικά έργα, φωτογραφία και κατασκευές σημαντικών Σύγχρονων Ελλήνων Δημιουργών.


Γ.Λασηθιωτάκης

Δ.Κωνσταντίνου

Γ.Γκρεμούτη

Σε μια εποχή που η Τέχνη καλείται να αποτελέσει καταφύγιο, απ’ τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης, συλλέκτες και φιλότεχνο κοινό, με  περισσότερη διάθεση από άλλες περιόδους, λόγω των ημερών των Εορτών, επισκέπτονται εκθέσεις Τέχνης, είτε για να επενδύσουν στην αγορά της Τέχνης, είτε απλά για να απολαύσουν ιδιαίτερα έργα Τέχνης τις ημέρες αυτές.
Οι προτάσεις της γκαλερί για φέτος κυμαίνονται σε ένα εύρος σύγχρονων δημιουργών, από τους νεότερους, δυναμικά κινούμενους ταλαντούχους καλλιτέχνες, έως τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες και αντιστοίχως, ο φιλότεχνος-επισκέπτης θα μπορεί να βρει από έργα Τέχνης σε αρκετά προσιτές τιμές, έως και έργα, τα οποία εν δυνάμει μπορούν να αποτελέσουν μια καλή επένδυση στο βάθος του χρόνου.
Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία 6 χρόνια, την οποία περιμένουν οι φίλοι της αίθουσας και οι συλλέκτες, γνωρίζοντας ότι σε αυτή θα βρουν ένα μικρό Πανόραμα των νέων τάσεων της Σύγχρονης δημιουργίας, βλέποντας νέα έργα των καλλιτεχνών, τα οποία προτείνονται μέσα από ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια ποιοτικών επιλογών.
Οι 27 καλλιτέχνες σε μία έκθεση με.. πνεύμα εορταστικό, μέσ’ από έργα πολύ ιδιαίτερα, ξεχωριστά, αρκετά διαφορετικής γραφής, ύφους και εικαστικού μέσου, δημιουργούν διαλόγους, με αναφορές από τον Σύγχρονο Ρεαλισμό και Υπερρεαλισμό, έως την Αφαίρεση· και από τις κατασκευές, έως τη φωτογραφία και τη ζωγραφική,  προσφέροντάς μας συγκινήσεις αισθητικής & ψυχικής απόλαυσης, τέτοιες που μόνο η Τέχνη και η Δημιουργία μπορούν να μας προσφέρουν.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση, είναι οι : Γ.Γκολφίνος, Γ.Γκρεμούτη, Ε.Ηλιακοπούλου, Γ.Λαζόγκας, Γ.Λασηθιωτάκης, Μ.Μαρουδή, Φ.Πατρικαλάκις, Μ.Χάρος, καθώς και οι νεότεροι: Μ.Αγγελέτου, Π.Αλεξίου, Σ.Ανδρεάδη, Ν.Βανδώρος, Κ.Βαρβάκη,  Ε.Γρίβα,  Ε.Καλλιμάχου,  Α.Κατσαμπάνη, Δ.Κωνσταντίνου, Σ.Μελετοπούλου, Ν.Mπλιάτκας, Α.Νασιούλα, Ε.Παπαδημητρίου, Α.Παπαδόπουλος, Σ.Παρασκευοπούλου, Σ.Πεχλιβανίδης, Φ.Πεχλιβανίδης, Ε.Σουρούνη, Ε.Χρύση.Ε.Παπαδημητρίου

Ε.Γρίβα

Α.Παπαδόπουλος


Μ.Χάρος

Μ.Αγγελέτου

Μ.Μαρουδή


Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2011, στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή»
(Για πληροφορίες: Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, φαξ: 210 7293317, www.astrolavos.gr ).   Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις