Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις

Αστρολάβος artlife 10.11.11 - 30.11.11

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ,  εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4, φαξ: 210 7221304, ώρες λειτουργίας: Τετ. Σαβ. 10.00-15.00 Τρ. Πεμ. Παρ. 10.00-15.00 & 17.30-20.30, Κυρ.-Δευτ. κλειστά, www.astrolavos.gr, gallery@astrolavos.gr) η έκθεση καλλιτεχνικών φωτιστικών της Luci Haerle και του Γιάννη Ρουμπέση, με τίτλο:  “Light delights”.

Μια σειρά ζωόμορφων φωτιστικών με απεικονίσεις πιθήκων, ψαριών, δράκων, αποτελεί την ενότητα των έργων που θα εκτεθεί. Με μια μεταμοντέρνα μπαρόκ αισθητική και με τη χρήση ποικίλων υλικών (inox, δέρμα, ξύλο, μάρμαρο, χάλυβας, πολύτιμες πέτρες κ.α.) οι δύο καλλιτέχνες-designers φιλοτέχνησαν φωτιστικά – μικρά έργα τέχνης -, που άλλοτε αιωρούμενα, άλλοτε στηριζόμενα σε ανάλογα σχεδιασμένες εικαστικές βάσεις, δεσπόζουν στο χώρο. Σουρεαλιστική συνένωση αναπαριστώμενων μορφών, με γεωμετρικά σχήματα και φόρμες, εναλλαγές άλλοτε έντονου κοντράστ χρωμάτων, όπου το φλούο πορτοκαλί αντιπαρατίθεται με το ζεστό καφέ ή άλλοτε πιο κλασικοί συνδυασμοί και αντιπαραθέσεις, όταν το μαύρο της λάκας συνδιαλέγεται με το ασημί του inox, δημιουργούν μια αναπάντεχη πρωτοτυπία και παιχνίδια φαντασίας σε συνθέσεις που ξεφεύγουν απ’ το χρηστικό αντικείμενο και αγγίζουν το έργο Τέχνης.
Εκτός από τον φανερά πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει το φως στα περισσότερα από τα φωτεινά αυτά γλυπτά καθώς εντάσσεται στις παραδοσιακές μορφές αμπαζούρ, μέσα από μεταμοντέρνες συνθέσεις με ετερόκλητα σχήματα και φόρμες, διακρίνει κανείς και έναν δεύτερο, εξίσου σημαντικό ρόλο του, όταν με τη χρήση του φωτισμού λεντς, επιτυγχάνει να δώσει μια νέα διάσταση στην εκάστοτε σύνθεση.
Συνολικά όλη η έκθεση διακρίνεται από ιδιαίτερη σχεδιαστική πρωτοτυπία στην προσέγγιση και ένταξη του φωτός μέσα σε ένα design χρηστικό έργο Τέχνης.

Διάρκεια έκθεσης:  έως Tετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011.


   Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις