Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις
Αστρολάβος δεξαμενή 02.12.10 - 15.01.2011

Από την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010, στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος- Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, φαξ: 210 7293317, ωρ. λειτ: Τρίτη–Παρασκευή: 10.30–15.00 και 18.00–21.00, Σάββατο 10.30–15.00), θα εκτίθενται στα πλαίσια της ομαδικής έκθεσης με τίτλο: “Xmas Highlights ’10 ”, ζωγραφικά έργα, φωτογραφία και κατασκευές σημαντικών Σύγχρονων Ελλήνων Δημιουργών.


Ε.Σουρούνη

Ν.Μπλιάτκας

Ν.Βανδώρος

Συλλέκτες και φιλότεχνο κοινό, παραδοσιακά τις ημέρες αυτές των Χριστουγέννων, επισκέπτονται εκθέσεις Τέχνης, με διάθεση περισσότερο από άλλες περιόδους, είτε να επενδύσουν στην αγορά της Τέχνης, είτε να κάνουν κάποιες έστω και την τελευταία στιγμή επιλογές έργων για τη διακόσμηση του χώρου τους για τις γιορτινές ημέρες, είτε απλά για να απολαύσουν ιδιαίτερα έργα Τέχνης τις ημέρες αυτές των γιορτών.

Οι προτάσεις της γκαλερί για φέτος κυμαίνονται σε ένα εύρος σύγχρονων δημιουργών, από τους νεότερους, δυναμικά κινούμενους ταλαντούχους καλλιτέχνες, έως τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες και αντιστοίχως, ο φιλότεχνος-επισκέπτης θα μπορεί να βρει από έργα Τέχνης σε αρκετά προσιτές τιμές, έως και έργα, τα οποία εν δυνάμει μπορούν να αποτελέσουν μια καλή επένδυση στο βάθος του χρόνου.


Μ.Χάρος

Ε.Καλλιμάχου

Γ.Λασηθιωτάκης


Π.Αλεξίου

Ε.Γρίβα

Φ.Πεχλιβανίδης

Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία 5 χρόνια, την οποία περιμένουν οι φίλοι της αίθουσας και οι συλλέκτες, γνωρίζοντας ότι σε αυτή θα βρουν πολύ ιδιαίτερα - συλλεκτικής αξίας, έργα και στην οποία ο επισκέπτης σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να απολαύσει ένα μικρό Πανόραμα της Σύγχρονης δημιουργίας από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, βλέποντας νέα έργα των καλλιτεχνών, τα οποία προτείνονται μέσα από ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια ποιοτικών επιλογών.

Οι 30 καλλιτέχνες σε μία έκθεση με.. πνεύμα εορταστικό, μέσ’ από έργα πολύ ιδιαίτερα, ξεχωριστά, αρκετά διαφορετικής γραφής, ύφους και εικαστικού μέσου, δημιουργούν διάλογο με αναφορές, από τον Σύγχρονο Ρεαλισμό και Υπερρεαλισμό, έως την Αφαίρεση· και απ’ την κατασκευή και τη φωτογραφία, έως τη ζωγραφική,  προσφέροντάς μας συγκινήσεις αισθητικής & ψυχικής απόλαυσης, τέτοιες που μόνο η Τέχνη και η Δημιουργία μπορούν να μας προσφέρουν.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Γ.Γκολφίνος, Ε.Ηλιακοπούλου, Γ. Λασηθιωτάκης, Μ.Μαρουδή, Τ.Πατρασκίδης, Φ.Πατρικαλάκις, Μ.Χάρος, καθώς και οι νεότεροι: Μ.Αγγελέτου, Π.Αλεξίου, Μ.Αποστολίδου, Ν.Βανδώρος, Κ.Βαρβάκη,  Ε.Γρίβα, Μ.Ζαχάρωφ, Ε.Καλλιμάχου, Ε.Καραγιαννίδη, Α.Λέκκα, Σ.Μελετοπούλου, Ε.Μήταλα, Ν.Mπλιάτκας, Δ.Πανουργιά, Ε.Παπαδημητρίου, Α.Παπαδόπουλος, Σ.Παρασκευοπούλου, Σ.Πεχλιβανίδης, Φ.Πεχλιβανίδης, K.Ristic, Ν.Ρουμελιώτη, Ε.Σουρούνη, Κ.Τσακιρίδη.


Μ.Μαρουδή

Σ.Πεχλιβανίδης

Σ.Μελετοπούλου


Γ.Γκολφίνος

K.Ristic

Κ.Βαρβάκη

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2010, στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Για πληροφορίες: Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, φαξ: 210 7293317, www.astrolavos.gr ).


   Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις