Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις
Αστρολάβος δεξαμενή 02.11.10 - 27.11.10

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου εγκαινιάζονται στην Αίθουσα Τέχνης “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή” (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, φαξ: 210 7293317, www.astrolavos.gr, gallery@astrolavos.gr, ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 10.30-15.00 & 18.00-21.00, Σάββατο: 10.30-15.00) η έκθεση ζωγραφικής της Μανταλένας Αγγελέτου, με τίτλο: De loin.. / Από μακριά.. ” και η έκθεση φωτογραφίας της Εύης Καραγιαννίδη  με τίτλο: “ Camera in Wonderland  “ .


Μανταλένα Αγγελέτου: Deloin.. -  Έκθεση ζωγραφικής
De loin.. / Από μακριά
H καλλιτέχνης προσεγγίζει έννοιες όπως:  Σπίτι – Εστία – Εαυτός – Οικείο – Μακρυνό – Ταξίδι – Μνήμη, μέσα από εικόνες-σύμβολα, που εικονογραφούν μία κατ’ εξοχήν συναισθηματική διαδρομή. Μια διαδρομή που έχει διαγράψει η ίδια, ή και ο καθένας από εμάς, στο βάθος του χωροχρόνου. Μία διαδρομή χωρίς κλισέ, με απόλυτη ελευθερία έκφρασης κι ερμηνείας. Με πινελιά εξπρεσσιονιστική και συναισθηματικά τρυφερή συγχρόνως, άλλοτε περισσότερο μινιμαλιστικά και άλλοτε πιο σχεδιαστικά-περιγραφικά, και με έμφαση στα βασικά χρώματα και τις αποχρώσεις τους, μιλάει για τους ανθρώπους γύρω της, τις καταστάσεις, της πραγματικότητας και του νου.
“Το φουστάνι μου. Τα μαλλιά μου. Ήμουν πάντα ίδια. Έτοιμη για το ταξίδι. Δεν ξέρω. Θα προσπαθούσα. Η απώλεια μου φαινόταν κοντινή. Δίχως ερώτηση η απάντηση. Πώς βλέπεις τα πράγματα εσύ από ψηλά; Μπήκα στην θέση σου χωρίς να το καταλάβω. Πήρα την μορφή σου. Θέλω να πετάξω μαζί σου. Ήμασταν αγκαλιά. Κρατιόμουν από ένα πράσινο λεπτό σχοινί. Ήμουν τυλιγμένο από την κοτσίδα σου. Μια μακριά καστανή κοτσίδα. Ήμουν ένα κόκκινο μπαλόνι. Όταν γέλαγα ένιωθα ότι θα σκάσω…”
Εύη Καραγιαννίδη: CamerainWonderland”  -  Έκθεση φωτογραφίας (στο πλαίσιο του Αthens Photo Festival 2010).
Ο φωτογραφικός ρεαλισμός, αλλά και η ποιητική της εικόνας ενίοτε του ίδιου του τοπίου ή του ‘σκηνοθετημένου’ τοπίου, δημιουργούν οπτικές προτάσεις, που οδηγούν τον θεατή σε ένα ταξίδι ερωτηματικών. Μέσα από τον φωτογραφικό της φακό αντικατοπτρίζει την ιστορία του τόπου ή ξεδιπλώνει στα μάτια μας μια προσωπική ιστορία;
Όπως και ένας συγγραφέας, η φωτογράφος αποτυπώνει τις σχέσεις των στοιχείων του φυσικού πλούτου του τόπου, αναδεικνύει την παρουσία μέσα από την απουσία, εφοδιάζει με μια εκλεπτυσμένη πανδαισία την οπτική μας όρεξη για να αποκαλύψει το χώρο του παραμυθιού στις κρυφές πτυχές της καθημερινότητας και οδηγεί τη μνήμη μας από την γνώση της ιστορίας του τόπου στην ενατένιση της φύσης, υπενθυμίζοντας μας τη σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο.
Η ενότητα των 53 φωτογραφιών, του portfolio "Cobh and Fota",  τραβήχτηκαν στο λιμάνι Cobh και στο νησί Fota, περιοχές που εντάσσονται στην περιφέρεια του Cork, της Ιρλανδίας. Το project αυτό έγινε κατά την διάρκεια residency της φωτογράφου-καλλιτέχνιδας στο Sirius Art Centre, τον Αύγουστο του 2008.

 

Διάρκεια εκθέσεων: έως Σάβατο 27 Νοεμβρίου 2010.


   Πίσω στις Τωρινές Εκθέσεις