Πίσω στις Μελλοντικές Εκθέσεις
Αστρολάβος artlife 04.05.10 - 22.05.10

Την Τρίτη 4 Μαΐου 2010, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4, fax: 210 7221304, ώρες λειτουργίας: Δευ-Τετ-Σαβ: 11-15.00, Τρ-Πεμ-Παρ: 11.00-20.30, www.astrolavos.gr, gallery@astrolavos.gr ) η έκθεση καλλιτεχνικών κατασκευών της Πάολα Λάκαχ , με τίτλο:  "InHermes' Shoes"  και η έκθεση ζωγραφικής της Joanna Chrysohoidis με τίτλο: Agirlandherjournal.


Στη νέα αυτή ενότητα δουλειάς της, η καλλιτέχνης Πάολα Λάκαχ, παρουσιάζει 3 ενότητες έργων : τα γλυπτά μικρών ή και μεγαλύτερων διαστάσεων, τα φωτεινά σινιάλα της (φωτοφόρες κατασκευές) και το καλλιτεχνικό αντικείμενο-κόσμημα. Ο τρόπος έκφρασης της καλλιτέχνιδας, στα τόσο διαφορετικά αυτά δημιουργικά μονοπάτια, διαπνέεται από ένα κοινό πνεύμα και ύφος στις αναζητήσεις της. Πρόκειται για έργα, δουλεμένα με διαφορετικά υλικά, από plexiglass και καλώδια από πολυεστέρα, έως inox και αλουμίνιο, στα οποία κυριαρχεί η έντονη γεωμετρία της φόρμας και οι φουτουριστικές, μεταμοντέρνες αναφορές, κυρίως στα γλυπτά. Η έννοια της εναλλαγής (transformation),  της εισχώρησης ή και παρεμβολής του ενός μορφολογικού στοιχείου μέσα στο άλλο και του ενός υλικού μέσα στο άλλο, είναι χαρακτηριστικά του ύφους του συνόλου της δουλειάς της καλλιτέχνιδας, αλλά και αυτών των νέων της έργων. Φόρμες λιτές, που μέσ’ απ’ την απλότητά τους δημιουργούν έναν κόσμο βιομορφικών μορφών,  ultra μοντέρνο, έχουν συχνά τις αναφορές τους στο ζωικό και το φυτικό βασίλειο ή και τον αστρικό χώρο. Οι δε αναγωγές της φόρμας σε τρίγωνα, κύκλους, καμπυλόγραμμα και τεθλασμένα σχήματα που παραπέμπουν σε βασικές δομές της ύλης και της φύσης (όπως οι δημιουργία των κρυστάλλων, των κυψελίδων ή του dna), αποτελούν για τη δημιουργό εικόνες – σύμβολα, που λειτουργούν ως κρίκοι - οιωνοί ελπίδας και καλοτυχίας για τον βίο του κάθε ανθρώπου που θα έρθει σε επαφή με αυτά.


Την ίδια περίοδο στον εκθεσιακό χώρο της γκαλερί, παρουσιάζεται η νέα ζωγραφική δουλειά της Τζοάννα Χρυσοχοϊδη, με τίτλο: Agirlandherjournal”. Πρόκειται για έργα ζωγραφικά, μικρών κυρίως διαστάσεων, με αναφορά στη σύγχρονη κουλτούρα και τρόπο ζωής,  αλλά και σε προσωπικές, βιωματικές εμπειρίες και καταστάσεις της ίδιας της καλλιτέχνιδας, οι οποίες προσεγγίζονται πάντα με χιούμορ και διάθεση αυτοσαρκασμού. Πρόκειται για μικρές καθημερινές ιστορίες, σαν βγαλμένες από το προσωπικό εικαστικό της ημερολόγιο, μετουσιωμένες σε έργα. Έργα με έντονα χρώματα και ποπ ύφος, με γραφές διαφόρων κειμένων ή και αριθμών που ενσωματώνονται σε αυτά, με cult φιγούρες να πρωταγωνιστούν. Η έμφαση στη μικτή τεχνική, στην οποία εκτός της ζωγραφικής η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί το κολάζ και τις ψηφιακές εκτυπώσεις ενσωματώνοντάς τις με τρόπο παράδοξο που παραπέμπει στην αισθητική του σουρεαλισμού· αποτελούν όλα μαζί, το εκφραστικό εκείνο εικαστικό ιδίωμα, το απαραίτητο για τη διήγηση των σύγχρονα σουρεαλιστικών αυτών, μικρών της ιστοριών. Η ίδια η καλλιτέχνης αναφέρει : « Η δουλειά μου αυτή είναι καθαρά διαισθητική – ενστικτώδης και η έμπνευσή μου προέρχεται από τα διαφορετικά. .’ταξίδια ζωής’. Το πώς ο εξωτερικός κόσμος, επηρεάζει τον εσωτερικό μου κόσμο..». Πρόκειται για έργα που σε τραβούν σε μια πρώτη επαφή  με τα έντονα χρώματα και τις γραφές τους, καθώς και το χιουμοριστικό, καρτουνίστικο σχέδιό τους που θυμίζει την παιδική ζωγραφική ·  για να σου διηγηθούν τελικά ζωγραφικά, μικρές καθημερινές ιστορίες,  με τις οποίες μπορεί ο καθένας από εμάς να ταυτιστεί.

Διάρκεια εκθέσεων : έως Σάββατο 22 Μαΐου 2010.


   Πίσω στις Μελλοντικές Εκθέσεις