Πίσω στις τωρινές εκθέσεις
Αστρολάβος artlife 26.01.10 - 13.02.10

“ Δρόμοι του Μεταξιού: οδοιπορικό στην Κίνα ”, τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου. Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου πάντα την γοήτευε. Έτσι 2.300 χρόνια μετά, ξεκίνησε τη δική της γνωριμία με την κεντρική Ασία, για να συνεχίσει μετά με τους δρόμους του Μεταξιού. Το πρώτο τμήμα του οδοιπορικού, μέχρι τα σύνορα της Κίνας, ήταν συνοδεύοντας τους μοτοσικλετιστές του Δρόμου της Ελιάς. Το δεύτερο μέσα στην Κίνα, από όπου και οι φωτογραφίες της έκθεσης, το έκανε μαζί με τη μικρή της κόρη.
Από την αυτοκρατορική Ξιάν μέχρι την οροσειρά του Παμίρ στα σύνορα Κίνας – Πακιστάν – Κιργιστάν, εκεί που βρίσκεται η παραμυθένια πόλη του Κασγκάρ στο σταυροδρόμι του Δρόμου του Μεταξιού. Ήταν ο δρόμος που ένωνε την Κίνα με τη Μεσόγειο, ο δρόμος μεταφοράς του μεταξιού και πολλών άλλων εξωτικών αγαθών αλλά προπάντων μεταφοράς θρησκειών και πολιτισμών.
Στο ταξίδι αυτό, η ματιά της φωτογράφου φορτισμένη από τη συγκίνηση και τη μαγεία του ταξιδιού, έδωσε φωτογραφίες σωστά δομημένες, με έμφαση στη γεωμετρία αλλά και με ευαισθησία στην προσέγγιση των διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων και τόπων, καθώς και των ανθρώπων διαφορετικών εθνοτήτων και κουλτούρας. Η ατομική αυτή έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάζεται την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος artlife" (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4, fax: 210 7221304, ώρες λειτουργίας: Δευ-Τετ-Σαβ: 11-15.00, Τρ-Πεμ-Παρ: 11.00-20.30, www.astrolavos.gr, gallery@astrolavos.gr).

Διάρκεια έκθεσης:  έως  Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010.

   Πίσω στις τωρινές εκθέσεις