Πίσω στις τωρινές εκθέσεις
Αστρολάβος artlife 05.05.09 - 23.05.09
Την Τρίτη 5 Μαΐου 2009, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης “ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife” (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4, fax: 210 7221304, ωράριο λειτουργίας: Δευ-Τετ-Σαβ: 11-15.00, Τρ-Πεμ-Παρ: 11.00-20.30, www.astrolavos.gr) η έκθεση της ζωγράφου Κικίς Περιβολάρη, με τίτλο: "Χάρτινες Γυναίκες". Πρόκειται για κατασκευές από χαρτί, σε μικρότερα ή μεγαλύτερα μεγέθη, εγκιβωτισμένες σε plexiglass ή ελεύθερες στο χώρο εν είδη γλυπτού, οι οποίες αναπαριστούν γυναικείες μορφές.

Μια σειρά από θεατρικές φιγούρες, που παραπέμπουν σε νύμφες, σε εξωτικές θεότητες, σε ουράνιες οπτασίες, έχουν πλαστεί πρωτότυπα, από χαρτιά κομμένα αριστοτεχνικά, ώστε να δημιουργούν αινιγματώδεις μορφές και ιδιόρρυθμες φορεσιές.
Η ζωγράφος λέει για τη δουλειά της:
" Όποιος θέλει να ταξιδέψει μέσα από ένα μυστικό παραμύθι κλείνει τα μάτια και βλέπει κάτω από τα βλέφαρα. Κρατάει την πρώτη εντύπωση και αποφεύγει να την ερμηνεύσει.
Στα χέρια μου ένα τσαλακωμένο χαρτί, που περνάει τα «σύνορα», δάσος ζωντανό που παίρνει βασιλικές πόζες, μεταμφιέζεται σε γυναίκα, αρχέτυπη θηλυκή αρχή, ανεξιχνίαστη, πολυτάλαντη, πολυταξιδεμένη. Ένας σύνθετος εαυτός που μιλάει για τα μυστήρια του κόσμου της, για τις ανάσες που μοίρασε στην ύπαρξη.
Οι χάρτινες γυναίκες έχουν φωτιά μέσ’ στο κεφάλι τους και περπατούν ανάμεσα μας με τις ιδιότητες τους αόρατες.
Πολλαπλασιάζομαι μαζί τους και ανα–τινάζω τον Εαυτό.
Ένα μικρό big –bang από χαρτάκια γεμίζει το δωμάτιο.
Το δάσος τώρα κατοικεί μέσ’ στις παλάμες μου μαζί με χρώματα και κόλλες.
Ανοίγω τα βλέφαρα στον καθημερινό κόσμο, αποχαιρετώ τις γυναίκες που φεύγουν, παίρνουν μαζί τους αποτυπώματα, αφήνουν νέους χάρτες στις άκρες των δακτύλων."
Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 23 Μαΐου 2009


   Πίσω στις τωρινές εκθέσεις