Πίσω στις περασμένες εκθέσεις
Αίθουσες Τέχνης Αστρολάβος 22.05.08 - 25.05.08Οι Αίθουσες Τέχνης « Αστρολάβος » συμμετέχουν στη φετινή Art Athina στο περίπτερο C 39 ( Booth C 39 ) του Basic Plan , με μία ομαδική έκθεση έργων ζωγραφικής, γλυπτικών κατασκευών και installations , δίνοντας το στίγμα και το ύφος της γκαλερί, μέσ' απ' τις δουλειές των νεότερων, αλλά και των πιο γνωστών-καταξιωμένων καλλιτεχνών-συνεργατών της γκαλερί.

Τα έργα που παρουσιάζονται, ποικίλουν σε υφολογικό, εκφραστικό και μορφοπλαστικό επίπεδο, παρ' όλ' αυτά όμως διατηρούν ως συνδετικό τους κρίκο, τον γόνιμο διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη.

Τα έργα που θα εκτίθενται στο περίπτερο του Αστρολάβου είναι τα εξής: Ένα ζωγραφικό έργο του Δημήτρη Μυταρά , από την καινούρια ενότητα δουλειάς του καλλιτέχνη, τα: « Καράβια ». Ένα επίτοιχο έργο μικτής τεχνικής του Κώστα Τσόκλη , από την τελευταία ενότητα δουλειάς του, στην οποία ο καλλιτέχνης εμπνέεται και δημιουργεί έργα με βάση το κόκκινο χρώμα. Μία γλυπτική κατασκευή από σίδερο και ξύλο, του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη , με τίτλο: «Αντιστίξεις», στην οποία ο καλλιτέχνης απεικονίζει Σκηνές Κυνηγιού . Ένα ζωγραφικό έργο, με τίτλο: «Ερωτικό», από την πιο πρόσφατη δουλειά του Φαίδωνα Πατρικαλάκι . Ζωγραφικά έργα μικτής τεχνικής της Ελένης Παυλοπούλου από την ενότητα: « Emigrantes del Amor ». Ζωγραφικά έργα του Νίκου Λαγού , με τη γνωστή τεχνοτροπία του, που συνδυάζει τον αφηρημένο εξπρεσσιονισμό και τη ζωγραφική του γκράφιτι. Ένα μνημειακών διαστάσεων έργο του Γιάννη Λασηθιωτάκη , στο οποίο απεικονίζεται με λεπταίσθητες τονικές διαβαθμίσεις ένα κορίτσι-Άγγελος . Ένα από τα γνωστά για την ευαισθησία και την ιδιαίτερη χειροναξία τους, έργο του Νίκου Αλεξίου . Δύο τρισδιάστατες κατασκευές από καθρέπτη, plexi glass και ζωγραφικά μοτίβα, της Δήμητρας Πανουριά . Ένα τρίπτυχο αφαιρετικής τεχνοτροπίας της Ευρυδίκης Καλλιμάχου. Οι τρισδιάστατες κατασκευές με σύρμα και κάρβουνο της Έρης Σουρούνη . Ένα νέο -πωπ ζωγραφικό έργο, με ρεαλιστικές και υπερρεαλιστικές αναφορές στις σύγχρονες Γκέισες και την κουλτούρα του 21 ου αιώνα, της Εύας Μήταλα. Δύο ζωγραφικά νεοπαραστατικά πορτρέτα, ένα αναγεννησιακό και ένα σύγχρονο, από την Σταματίνα Ντούτσουλη. Τέλος μία κατασκευή από ανοξείδωτο αλουμίνιο, με επιζωγραφισμένο μοτίβο νεαρής κοπέλας από την Άπω-Ανατολή, της Έλενας Παπαδημητρίου.

 ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - Booth C 39, Basic Plan ART-ATHINA.
Helexpo Palace , Λεωφ. Κηφισ ίας 39, Μαρούσι .
Διάρκεια έκθεσης: από τις 22/ 5 έως τις 25/5/2008 .


   Πίσω στις περασμένες εκθέσεις