Πίσω στις περασμένες εκθέσεις
Αστρολάβος artlife 14.06.07 - 30.06.07Την Πέμπτη 14 Ιουνίου , από τις 20.00 έως τις 22.30, εγκαινιάζονται στην αίθουσα τέχνης " Αστρολάβος artlife " (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4, φαξ: 210 7221304, www.astrolavos.gr , ώρες λειτουργίας: Δευ-Τε-Σαβ: 11.00-15.00 Τρ-Πεμ-Παρ: 11.00-20.30), μία ομαδική έκθεση ζωγραφικής , συνεργατών της γκαλερί και η έκθεση εικαστικού ενδύματος της Joanna Chrysohoidis , με τίτλο: " Fly Butterfly fly ".

Η καλλιτέχνης, η οποία έχει παρουσιάσει έργα της σε εκθεσιακούς χώρους των Η.Π.Α., όπως οι: Gayle Willson Gallery ( Southampton , New York ), Textile Museum ( Washington DC .), Boca Museum ( Boca Raton , FL .), Julie ' s Artisan Gallery ( New York City ) και έχει πραγματοποιήσει σπουδές σε Textile Design και Fine Arts , βασίζει τη δουλειά της στη γιαπωνέζικη τεχνική του Shibori , με κύριο πρωταγωνιστή το μετάξι.

Εμπνέεται από θέματα της καθημερινότητας, αλλά και από τη φύση. Τα ερεθίσματά της ξεκινούν από την παρατήρηση ζωντανών οργανισμών ή φυσικών στοιχείων, όπως: κορμοί δέντρων, δέρματα ζώων, καταρράκτες και άλλα φυσικά μοτίβα, τα οποία αποτυπώνει στον καμβά της από μετάξι. Όταν αυτός ο καμβάς μετατραπεί σε ένδυμα και φορεθεί, σύμφωνα με την καλλιτέχνιδα μεταφέρει μαζί του τη ζωή, την ενέργεια και τη ζωντάνια του ερεθίσματος, με σκοπό να τα μεταδώσει σε αυτόν που το φοράει.

Οι πειραματισμοί της Joanna Chysohoidis στο ύφασμα, υπήρξαν ανέκαθεν αγαπημένη πρόκληση δημιουργικής έκφρασης και μελέτης πάνω σε νέες τεχνικές. Η δουλειά της ακολουθεί μία συνεχή εξελικτική πορεία ανανέωσης, αν και ζωγραφικά παραμένει σαφώς προσδιορισμένη σε κάποιες σταθερές βάσεις. Σχεδιαστικά κινείται στο πεδίο του μοντερνισμού, διαπραγματευόμενη αφηρημένες φόρμες, ασύμμετρα μοτίβα και αφαιρετικές τάσεις.

Στη παρούσα έκθεση της εμπνέεται και δημιουργεί εικαστικό ένδυμα, φορέματα, εσάρπες, αέρινες τουνίκ, κ.λ.π., με βασικό γνώμονα την πεταλούδα και μοιάζει σαν μέσω των φορετών αυτών έργων της, να θέλει να μεταδώσει-μεταμορφώσει τη γυναίκα που τα φορά σε μια αέρινη ύπαρξη.

Διάρκεια έ κθεσης έως: 30 Ιουνίου 2007.


   Πίσω στις περασμένες εκθέσεις