Πίσω στις περασμένες εκθέσεις
Αστρολάβος 01.06.07 - 03.06.07


Ανδρεάδη Σοφία

Antonakos Stephen

Ντατσούλη Βάνα
Πατρικαλάκις Φαίδων

Τσόκλης Κώστας

Πέτροβα Μαργαρίτα

Οι Αίθουσες Τέχνης « Αστρολάβος » συμμετέχουν στη φετινή Art Athina στο περίπτερο C 40 ( Booth B ) του Basic Plan , με μία ομαδική έκθεση έργων ζωγραφικής, γλυπτικών κατασκευών και installations και στο Open Plan με ένα έργο του καλλιτέχνη Stephen Antonakos .

Στο Basic Plan , νεότεροι, αλλά και γνωστοί-καταξιωμένοι καλλιτέχνες-συνεργάτες της γκαλερί, συμμετέχουν με έργα που ποικίλουν σε υφολογικό, εκφραστικό και μορφοπλαστικό επίπεδο, παρ' όλ' αυτά όμως διατηρούν ως συνδετικό τους κρίκο, τον γόνιμο διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη.

Τα έργα που παρουσιάζονται στο περίπτερο του Αστρολάβου είναι τα εξής: Μία ξύλινη επιζωγραφισμένη κατασκευή (" Αλογάκι ") και ένα ζωγραφικό έργο του Δημήτρη Μυταρά , από την ενότητα έργων: «Η παιδική ηλικία της τέχνης». Ένα επίτοιχο έργο μικτής τεχνικής (" Βάρκα ") του Κώστα Τσόκλη , από την ενότητα: «Θάλασσες». Μία γλυπτική κατασκευή από σίδερο και γύψο (" Ισορροπίες 2 " ), του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη , από την ενότητα: «Στο χώρο του ανθρώπινου μύθου». Ένα ζωγραφικό έργο (" Δέντρο-Ανεμόμυλοι "), από την πιο πρόσφατη δουλειά του Φαίδωνα Πατρικαλάκι . Ζωγραφικά έργα μικτής τεχνικής της Ελένης Παυλοπούλου από τις ενότητες: « Feminidad » και « Ark ». Ζωγραφικά έργα του Νίκου Λαγού , από την ενότητα: « Stardom ». Μία εγκατάσταση στο χώρο από ύφασμα-γάζα-υαλοβάμβακα (" Νούφαρα "), της Βάνας Ντατσούλη . Οι γλυπτικές κατασκευές ( " Γάτες " ) της Χριστίνας Παπαγεωργίου . Τα ζωγραφικά έργα μικτής τεχνικής με δαντέλες, κολάζ, κεντήματα της Μαργαρίτας Πέτροβα . Οι τρισδιάστατες κατασκευές με σύρμα της Έρης Σουρούνη . Η εγκατάσταση - προσωπικός χώρος προσευχής - με τίτλο: " Secret place ", της Σοφίας Ανδρεάδη .

Στο Open Plan ο καλλιτέχνης Stephen Antonakos παρουσιάζει ένα πρόσφατο (τετράπτυχο) έργο του, με τίτλο: " Τέσσερις εποχές ". Πρόκειται για μία εκδοχή του γνωστού στην εικονογραφία της τέχνης θέματος, το οποίο ο καλλιτέχνης προσεγγίζει μέσα από το δικό του μινιμαλιστικό ύφος και τρόπο γραφής, επεμβαίνοντας με σχέδιο, τσακίσεις και κοψίματα, επάνω σε ένα ιδιαίτερα εύπλαστο υλικό, το χαρτί περγαμηνής.

 


Μυταράς Δημήτρης

Πατρασκίδης
Τριαντάφυλλος


Παπαγεωργίου Χριστίνα

Σουρούνη Έρη

Λαγός Νίκος

Παυλοπούλου Ελένη


   Πίσω στις περασμένες εκθέσεις