Πίσω στις περασμένες Εκθέσεις
  Espace Bar & Room Yehudi Menuhin, Βρυξέλλες

Μ. Καμχής

Γ. Λασηθιωτάκης

Μετά από επτά χρόνια επιτυχημένης... πτήσης στον Αθηναϊκό ουρανό, οι Χ-ART-ΑΕΤΟΙ των καλλιτεχνών-συνεργατών των Αιθουσών Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ» αποφάσισαν να... πετάξουν στις Βρυξέλλες, το κέντρο της Ενωμένης Ευρώπης.

Έτσι για φέτος οργανώσαμε, με την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βέλγιο και του Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Σηφουνάκη, προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Ευρωκοινοβουλίου, την έκθεση «ART KITES» από 27/2 ως 10/3 και συγκεκριμένα το διάστημα από 27/2 ως 3/3 στο Espace Bar (A.S.P, 3ος όροφος) και από 6/3 ως 10/3 στην Αίθουσα Yehudi Menuhin (P.H.S 1ος όροφος).

Εικαστικές προτάσεις με θέμα το χαρταετό, με ανεξάντλητη ευρηματικότητα, γεμάτες χρώματα, ποίηση και πάθος, θα πλημμυρίσουν το Ευρωκοινοβούλιο, για να κάνουν γνωστούς κάποιους καλλιτέχνες-συνεργάτες μας. Στοιχεία της παράδοσής μας μέσα από ένα εμπεριστατωμένο κείμενο του λαογράφου μας Βασίλη Πλάτανου, που περιέχεται στον ελληνοαγγλικό κατάλογο της έκθεσης, θα μιλήσουν στους Ευρωβουλευτές και σε όλους τους επισκέπτες για τα Σαρακοστιανά μας έθιμα και ιδιαίτερα για το πέταγμα του χαρταετού. Πολλαπλά και δυναμικά φορτισμένο το θέμα υποδηλώνει και ταυτίζεται με την ιδέα της ανάτασης, της ελευθερίας και με τις συγγενικές έννοιες της ανύψωσης, μετουσίωσης, εξαΰλωσης. Στοιχεία που, από την παλαιολιθική εποχή με τις σπηλαιογραφίες τους οι άνθρωποι, ένιωθαν την ανάγκη να απεικονίσουν. Μια αντίστοιχη έκφραση αυτής της ανάγκης ήταν και οι Νίκες στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς και τα προχριστιανικά και Βυζαντινά λάβαρα.

Έργα ποικίλων τεχνοτροπιών και υλικών, απόλυτα εναρμονισμένα με τον ορισμό της δημιουργίας, που ανταποκρίνονται πλήρως στον πρωτογενή σκοπό της, την ενεργοποίηση μιας ουσιαστικής επικοινωνίας δημιούργησαν οι καλλιτέχνες: Κ. Βαβλίτου, Κ. Βαρβάκη, Μ. Βερναρδάκη, Ε. Γαλάτη, Β. Γκιόκας Γ. Γκολφίνος, Ε. Γκόνου, Ε. Γράβαλου, Λ. Ζήκος, Μ. Καμχής, Α. Κουρμπούζου, Κ. Λαμπρόπουλος, Γ. Λασηθιωτάκης, Μ. Λεβεντάκου, Μ. Μαραβελάκη, Μ. Μαρουδή, Κ. Μουράτη, Κ. Μπομπός, Δ. Μυταράς, Α. Νασιούλα, Μ. Παντελιάς, Γ. Παπαγεωργίου, Ν. Παπασπύρου, Τ. Πατρασκίδης, Φ. Πατρικαλάκις, Ε. Παυλοπούλου, Α. Πετσάλη, Φ. Πεχλιβανίδης, Στάθης, Ν. Στεφάνου, Κ. Τσακιρίδη, Α. Φασιανός και Μ. Χάρος.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 18.30 θα δοθεί με την ευκαιρία της έκθεσης στην Αίθουσα Yehudi Menuhin cocktail, προσφορά της «Intrasoft International SA.»

Η μεταφορά των έργων έγινε με την υποστήριξη της «MOVEART».


Α. Φασιανός

Α. Νασιούλα

Α. Κουρμπούζου

Ε. Παυλοπούλου

Ε. Γαλάτη

Φ. Πατρικαλάκις

Φ. Πεχλιβανίδης

Γ. Γκολφίνος

Ε. Γκόνου

Κ. Τσακιρίδη

Κ. Μουράτη

Κ. Βαβλίτου

Κ. Βαρβάκη

Κ. Μπομπός

Κ. Λαμπρόπουλος

Τ. Πατρασκίδης

Μ. Λεβεντάκου

Μ. Χάρος

Μ. Μαρουδή

Μ. Μαραβελάκη

Μ. Βερναρδάκη

Μ. Παντελιάς

Δ. Μυταράς

Ν. Παπασπύρου

Β. Γκιόκας

Ν. Στεφάνου

Γ. Παπαγεωργίου

Γ. Παπαγεωργίου

Στάθης

Ε. Γράβαλου

Α. Πετσάλη

Λ. Ζήκος   Πίσω στις περασμένες Εκθέσεις