Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
   Αστρολάβος δεξαμενή

Η «Γλυπτική Today» είναι μια ομαδική έκθεση που φιλοδοξεί να καταγράψει κάποιες από τις πολλές και διαφορετικές τάσεις που παρατηρούνται στη σύγχρονη τέχνη στον τομέα της Γλυπτικής, όχι μόνο με την παραδοσιακή σημασιοδότηση που είχε η τέχνη αυτή από την αρχαιότητα ως και τις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά στην εξέλιξή της με τα κινήματα του μοντερνισμού και τις μεγάλες επαναστάσεις καλλιτεχνών όπως ο Marcel Duchamp, ο Joseph Beuys, οι καλλιτέχνες του Fluxus και η μετα-πρωτοπορεία.

Πρόκειται για μια έκθεση με έργα νέων κυρίως δημιουργών που δεν φοβούνται να πειραματιστούν με το «μέσον» τους, να παλινδρομήσουν μεταξύ του υλικού και του άϋλου, της «έννοιας» και της «φόρμας», του «απτού» και του «πνευματικού», του «φορμαλιστικού» και του «συμβολικού» ξεφεύγοντας τελικά από οτιδήποτε συμβατικό στον τομέα των κατασκευών. Το έργο παύει να είναι το αποτέλεσμα, και γίνεται το όχημα. Εκτός από τα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενα στη Γλυπτική, υλικά, όπως το μέταλλο ή το ξύλο, τα οποία όμως στα έργα της έκθεσης έχουν χρησιμοποιηθεί με εντελώς ρηξικέλευθο τρόπο ευτελή υλικά, «ready-mades», ζωγραφικά στοιχεία, πολυεστέρας, λάστιχο, νήμα, φως, ύφασμα, κείμενο-λόγος? είναι στοιχεία που ενυπάρχουν στα γλυπτά-κατασκευές, καταγράφοντας και αναδεικνύοντας τα προσωπικά όνειρα, σκέψεις, διαδρομές, αναζητήσεις, μύθους και αλήθειες της ζωής του κάθε καλλιτέχνη. Είναι μια έκθεση που δείχνει το Σήμερα και προοιωνίζει το Αύριο στον χώρο των Κατασκευών και της Γλυπτικής με την ευρεία της έννοια, και αξίζει κανείς να την επισκεφθεί.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των παρακάτω καλλιτεχνών: Βασιλοπούλου Άρτεμις, Ζογγολόπουλου Γιώργου, Καλλέ Φωτεινής, Κασσωτάκη Μαρίας, Λιβανού Παναγιώτη, Masaaki Noda, Ντατσούλη Βάνας, Παπαγεωργίου Χριστίνας, Σταύρου Μαρίας, Τσάρα Κώστα, Χουλιαρά Γιώργου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2006, στην Αίθουσα Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή» (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342,3, fax: 210 7293317, www.astrolavos.gr, ωρ. λειτ: Τρι-Παρ: 10.30-2.00 και 18.00-21.00, Σαβ:10.30-2.30).
Διάρκεια έκθεσης ως: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2006.


   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις