Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
   Αστρολάβος artlife 03.03.05 - 23.03.05

Γκίκα Μόρφη

Αέρας ανανέωσης, στην καθιερωμένη πλέον, εθιμοτυπική έκθεση των χαρταετών, που διεξάγεται για 7η συνεχή χρονιά στην Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή" (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, fax: 210 7293317, www.astrolavos.gr) και εγκαινιάζεται την Πέμπτη 3 Μαρτίου.
Παλιοί και νέοι συνεργάτες της γκαλερί καλούνται να δώσουν χαρά και μια νότα αισιοδοξίας, μέσα από ένα παιχνίδι-εικαστικό που τηρεί τις παραδόσεις και σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης.
"Η τέχνη προβάλει την παράδοση" είναι το φετινό σύνθημα της ομαδικής αυτής έκθεσης του ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΥ, που υπόσχεται να μη λείψει από τους φιλότεχνους που θα παραμείνουν στην Αθήνα και θα θελήσουν να γιορτάσουν μαζί μας το έθιμο του πετάγματος του αετού την Καθαρή Δευτέρα, το στοιχείο της έκπληξης. Πρωτότυπες ιδέες και φαντασία, που δε θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο, συνδυάζονται με έργα ζωγραφικά, κατασκευές και φωτογραφία.

Η συγκεκριμένη έκθεση του ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΥ είναι εδώ κάθε χρόνο σαν μια απάντηση στο ερώτημα: "Ποιους αφορά σήμερα, η σύγχρονη τέχνη"; Τα έργα των: Κατερίνας Βαβλίτου, Κάτιας Βαρβάκη, Μελίτας Βερναρδάκη, Ελευθερίας Γαλάτη, Μόρφης Γκίκα, Βαγγέλη Γκιόκα, Γιώργου Γκολφίνου, Έλλης Γράββαλου, Λάζαρου Ζήκου, Μάριου Καμχή, Πόλυς Κάνιστρα, Αθηνάς Κουρμπούζου, Κώστα Λαμπρόπουλου, Γιάννη Λασηθιωτάκη, Μάγδας Λεβεντάκου, Σπύρου Λύτρα, Μαρίνας Μαραβελάκη, Μαρίας Μαρουδή, Ομάδα ΜΜ, Κατερίνας Μουράτη, Κώστα Μπομπού, Δημήτρη Μυταρά, Αλεξάνδρας Νασιούλα, Ομάδα ΜΜ, Γιώργου Παπαγεωργίου, Δήμητρας Παπαδημητροπούλου, Ελένης Παυλοπούλου, Έφης Παρούτσα, Λάκη Πατρασκίδη, Φαίδωνα Πατρικαλάκι, Αμαλίας Πετσάλη, Φώτη Πεχλιβανίδη, Ράνιας Ράγκου, Κωνσταντίνας Σκαπετούλια, Άννας Σκαρλάτου, Στάθη, Κασσιανής Τσακιρίδη, Κώστα Τσόκλη, Αλέκου Φασιανού και Μανώλη Χάρου, δίνουν την απάντηση : "Όλους, μικρούς και μεγάλους, φιλότεχνους και μη, όταν η τέχνη πηγαίνει κοντά τους, μέσα από τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις, τη χαρά αλλά και το παιχνίδι και τον συναγωνισμό".

Τα διαφορετικά υφολογικά και τεχνοτροπικά ιδιώματα των έργων της έκθεσης, η πολυσχιδία στις τεχνικές, τα μέσα και τα υλικά τους, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.
Τη βραδιά των εγκαινίων και το πρωινό της Καθαρής Δευτέρας, η ατμόσφαιρα στην έκθεση θα είναι πιο γιορτινή, με μουσική υπόκρουση από D.J., ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να παραλάβουν τους χαρταετούς που χαρίζει κάθε χρόνο ο Αστρολάβος, που φέτος φιλοτέχνησε ο Κώστας Τσόκλης, και υπογράφονται από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση.
Ο διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας, στις 2.00μ.μ., στον Λυκαβηττό και οι τρεις χαρταετοί που θα πετάξουν ψηλότερα, θα βραβευθούν με έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από τους: Αλέκο Φασιανό, Κώστα Μπομπό και Έλλη Γράββαλου.

Διάρκεια έκθεσης ως 23 Μαρτίου.
Χορηγός: ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife.


Μαρουδή Μαρία

Μαραβελάκη Μαρίνα

Λαμπρόπουλος Κώστας

Κουμπούζου Αθηνά

Ομάδα ΜΜ

Λασιθιωτάκης Γιάννης

Γκολφίνος Γιώργος

Κάνιστρα Πόλυ

Λύτρας Σπύρος

Μπομπός Κώστας

Καμχής Μάριος

Βαβλίτου Κατερίνα

Παπαγεωργίου Γιώργος

Γαλάτη Ελευθερία
   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις