Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
   Αστρολάβος artlife 01.03.05 - 26.03.05

Την Τρίτη 1η Μαρτίου εγκαινιάζεται στo art shop της Αίθουσας Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife" έκθεση καλιτεχνικών κατασκευών από παπιέ μασέ της ΓΙΩΤΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ.

Η καλλιτέχνης λέει για αυτή τη δουλειά της: "Από το 2000 πειραματίζομαι με την τεχνική του παπιέ μασέ. Η ιδέα της ανακύκλωσης και της χρησιμοποίησης υλικών φιλικών για τον χρήστη και το περιβάλλον, η αγάπη μου για τα ζώα και η συνεχής παρατήρησή τους, μετά από προτροπή της τρίχρονης κόρης μου, με οδήγησαν στην κατασκευή μικρών ζώων περίπου σε φυσικό μέγεθος γάτας. Αγαπημένες μορφές, εκφραστικές, με βλέμμα που παρακολουθεί, υλοποιούνται από χαρτί εφημερίδας, χαρτονάκια συσκευασίας και σε μερικές περιπτώσεις σύρμα. Βάφονται με ακρυλικά χρώματα ή τέμπερες και υδατοδιαλυτό βερνίκι. Νιώθω τη διαδικασία κατασκευής τους σαν ένα γοητευτικό παιχνίδι δημιουργίας, όπου το ευτελές, χρησιμοποιημένο χαρτί παίρνει τη μορφή ενός ζώου-γλυπτού με προσωπικότητα".

Διάρκεια έκθεσης ως 26 Μαρτίου.


ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ
Γεννήθηκε το 1963 στην Σπάρτη. Αποφοίτησε από την Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ το 1987. Εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Κυριάκου Κρόκου από το 1985 ως το 1990. Από το 1990 ως το 2000 συνεργάστηκε με τον Αρχιτέκτονα Γιώργο Μακρή (Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2000 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής για την καλύτερη κατασκευασμένη κατοικία στην Ελλάδα από το 1993 ως το 1998). Ασχολήθηκε με αρχιτεκτονικές μελέτες και με κατασκευές δημόσιων και ιδιωτικών έργων καθώς και με τον σχεδιασμό επίπλων και αντικειμένων εσωτερικού χώρου. Την ενδιαφέρει και την συναρπάζει η δημιουργία αντικειμένων και μικρών κατασκευών.
Έχει μαθητεύσει στο studio χορού και γύμνασης «Barre-au-sol» πλάι στην Κατερίνα Ιακωβίδου και από το 1995 παρακολουθεί τα ετήσια σεμινάρια του Alain Astie. Διδάσκει barre-a-terre. από το 2002.

   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις