Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
   Αστρολάβος dexameni 29.03.05 - 16.04.05

Σας περνά από το μυαλό οτι μπορεί να εκραγεί και το ψυγείο σας;
Κοιτάξατε ποτέ την απλώστρα σας με ανησυχία; Υποψιάζεστε οτι κάτι κάνει τα σύγχρονα σπίτια τόσο διαφορετικά, τόσο εκρηκτικά; Ο Κωνσταντίνος Μπομπός μετά «τα παιχνίδια από μνήμης» παρουσιάζει τώρα στο κάτω επίπεδο της Αίθουσας Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή» (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3, fax: 2109293317, www.astrolavos.gr) τις «διαταραχές χαμηλών τόνων» και επιχειρεί την μετάβαση σε ένα πιο απειλητικό κόσμο.

Μεγάλες και μικρότερες συνθέσεις ζωγραφικής που αφηγούνται με ελλειπτική γλώσσα ιστορίες διαταραχών (στο χώρο ή στις καταστάσεις) που συμβαίνουν εντός της «ασφάλειας» της κατοικίας.
Γύρω από αυτή την αντίφαση οργανώνεται μια απειλή άλλοτε σαν ψίθυρος κι άλλοτε περισσότερo εύγλωττα, ενώ οι κάτοικοι των έργων δεν ενεργούν για να την αποτρέψουν. Η παλέτα είναι τώρα περισσότερο έντονη αλλά παραμένει σε εκλεπτυσμένους τόνους, η εικόνα παράγεται από σχετικά μεγάλους, καθαρούς και ευανάγνωστους όγκους, ενώ η διάταξη των μορφών υπηρετεί το πικρό χιούμορ και το αινιγματικό στοιχείο της αφήγησης, καθώς ο ζωγράφος αφήνει την αυτοαναφορική διήγηση για να αποκαλύψει ένα περιβάλλον που δεν είναι (ήταν;) ελεγχόμενο.

Εγκαίνια έκθεσης Τρίτη 29 Μαρτίου.

Διάρκεια έκθεσης ως 16 Απριλίου.

Ο Κώστας Μπομπός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ και διδάσκει Εικαστικές Τέχνες στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ατομικές εκθέσεις: 2005 «διαταραχές χαμηλών τόνων» ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή, 2003 «εργαστήριο στο Βόλο», 2002 «παιχνίδια από μνήμης» ΑΣΤΡΑ, 1997 «Δύσβατα τοπία» ΑΣΤΡΑ, 1995 «τοπία σιφνίων» ΣΙΦΝΟΣ, 1994 «ζωγραφική» Ελληνογερμανική Σχολή.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις