Πίσω στις περασμένες Εκθέσεις
   Πολιτισμικό κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ» του Δήμου Αθηναίων 01.12.04 - 26.12.04


Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Πολιτισμικό κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ» του Δήμου Αθηναίων ( Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο) εγκαινιάζεται έκθεση κατασκευών της ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗ με τίτλο «Ταξιδεύοντας» με τη συνεργασία των Αιθουσών Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ».

Πρόκειται για καλλιτεχνικά γλυπτικά έργα μικτής τεχνικής (συνδυασμός χαρακτικής, ζωγραφικής, μεταξοτυπίας σε plexi glass, PVC, παλιές πόρτες κ.λ.π.) δοσμένα μέσα από μια προσωπική «οπτική».
Η έκθεση είναι ένα ταξίδι σε μνημεία, σε κτίρια και σε χώρους και εστιάζουν την επιθυμία της καλλιτέχνιδας να μοιραστεί την ομορφιά και το μυστήριο που τα περιβάλλουν. Η χρήση της προοπτικής καθώς και η φωτογραφική απεικόνιση των μνημείων, οι οργανικές φόρμες και τα κενά διαστήματα αποθανατίζουν με το δικό τους τρόπο την ακατέργαστη ενέργεια των κτιρίων και την μνήμη της κάθε πόλης.

Ο θεατής ενθαρρύνεται να μπει στο χώρο του μνημείου για να αισθανθεί την ατμόσφαιρα, την ιστορία και την φιλοσοφία του και των ανθρώπων που ζουν, έζησαν, χρησιμοποίησαν και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν σαν ιερό μέσο κατοικίας, χώρο εργασίας, διαλογισμού, διασκέδασης, παιδείας ή άθλησης.
Η Μαραβελάκη συνεχίζοντας μια επιτυχημένη πορεία με χρήση διάφορων ιδιαίτερα έντεχνων και πρωτοποριακών τεχνικών καταφέρνει να δώσει έργα αξιόλογα και πολύ ενδιαφέροντα.

Διάρκεια έκθεσης ως 26 Δεκεμβρίου 2004.


   Πίσω στις περασμένες Εκθέσεις