Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
   Αστρολάβος δεξαμενή 16.11.04 - 01.12.04


Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στο κάτω επίπεδο της Αίθουσας Τέχνης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή έκθεση ζωγραφικής της Γιολάντας Ζαχαράκη.

Με θέματα που αντλεί από τη φύση η Ζαχαράκη με μικτές τεχνικές, με μια ατέλειωτη αντιπαράθεση μικρών ή μεγάλων αυτοτελών σχημάτων, σχημάτων που συνυπάρχουν με μια άρρηκτη σύνδεση που δημιουργεί η δυναμική πινελιά και το χρώμα, καταφέρνει να δώσει συνθέσεις στέρεες που παραπέμπουν στο Παιχνίδι της ζωής.

Τα υλικά της πολλές φορές ετερόκλητα, προσφέρουν την αυθεντική, ελεύθερη έκφρασή της. Η χρήση ακόμα και αυτούσιων φυσικών στοιχείων, όπως φύλλων δέντρων, βοηθά στην ενσωμάτωση της χειρονομίας και στην αντιπαραβολή φυσικού και τεχνητού.
Το χρώμα της ρέει ζεστό και αβίαστο κινούμενο πότε σε ψυχρούς και πότε σε θερμούς τόνους, αλλά πάντα με την ίδια απόλυτη γνώση των κανόνων του.

Δουλειά κυρίως τελάρου, ενός πολυδουλεμένου τελάρου με λύσεις πρωτότυπες, σχήματα κυρίως καμπύλα, εκτυφλωτικούς χρωματικούς στροβιλισμούς, πιτσιλιές και κηλίδες αφομοιωμένες απόλυτα στο έργο, χρήση ποικίλων υλικών σε κολάζ που παραπέμπουν σ΄αυτά του ύστερου Matisse.
Τίποτα δε διαμαρτύρεται. Όλα εντάσσονται χαλαρά και συνυπάρχουν στα τελάρα της Ζαχαράκη με τα χάρτινα ή ξυλινα, άλλοτε διαφανή και άλλοτε αδιαφανή δέντρα και έντομα της.

Διάρκεια έκθεσης ως 1 Δεκεμβρίου.


   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις