Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
   Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Eπιχειρήσεων 20.10.04 - 30.11.04


Tην Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 19.30 εγκαινιάζεται στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Eπιχειρήσεων (Λεωφ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων 60, Πατήσια, τηλ.210 2112000) έκθεση ζωγραφικής της ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ με τίτλο:"Στον απόηχο των Ολυμπιακών Αγώνων".

Η έκθεση αυτή είναι η αρχή μίας σειράς εικαστικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΕ στα γραφεία της, που θα οργανώνουν οι Αίθουσες τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ" στα πλαίσια του προγράμματος τους "Η Τέχνη στους χώρους δουλειάς".

Η Αντωνοπούλου επί σειρά ετών ασχολείται με θέματα που αφορούν αγώνες ("Ιπποδρομίες", "Αγώνες με μηχανές" ,"Ιστιοπλοΐα" κ.τ.λ.) καθώς και με άλλους αθλητές σε πλήρη δράση. Με τη γρήγορη και δυναμική γραφή της με μία έντονη εξπρεσιονιστική αφαιρετική διάθεση καταφέρνει να δώσει με ένα μοναδικό τρόπο την κίνηση, τη δράση, την προσπάθεια, την ένταση, την κορύφωση, τον τερματισμό, το μεγαλείο του "ευ αγωνίζεσθαι".

Στην έκθεση αυτή 60 περίπου πίνακες με λάδι, τέμπερα, ακουαρέλα, που απεικονίζουν Ολυμπιακά αθλήματα θα κάνουν το θεατή να ξανανιώσει τη μαγεία και τη συγκίνηση των αγώνων και να αντιληφθεί τη δύναμη της εικαστικής της γραφής. Η γκάμα των χρωμάτων της πλούσια και φωτεινή (όπως ταιριάζει σε ένα τέτοιο θέμα) η πινελιά της πλατιά και γρήγορη που αγγίζει τα όρια χειρονομιακής γραφής, δηλώνει τις δυνατότητες της ζωγράφου και την άνεση της να φορτίζει τα έργα της με την ένταση και τη δράση των στιγμών και των σκηνών που απεικονίζει.

Μία μικρή ενότητα που έγινε πρόσφατα και συνοδεύει την έκθεση, από σμήνη πουλιών σε πτήση (πουλιά αποδημητικά που φεύγουν για άλλους τόπους) λειτουργεί για να εκφράσει την αίσθηση της αναχώρησης και έλλειψης όλου αυτού του κόσμου (αθλητών και φιλάθλων) που είχε έρθει στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι δηλώνει με ένα μεταφορικό εικαστικό τρόπο "τον απόηχο των Ολυμπιακών Αγώνων."

Η διάρκεια της έκθεσης είναι ως τις 30 Νοεμβρίου.   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις