Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
  Αστρολάβος δεξαμενή 21.09.04 - 14.10.04



 

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται στο μεσαίο επίπεδο της Αίθουσας Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή" ατομική έκθεση φωτογραφίας της Andriana Meyer. Η έκθεση περιλαμβάνει δύο ενότητες με τίτλους: "Contagion" και "Ruins of the future".

Το "Contagion" είναι φωτογραφική παρουσίαση μίας μεγαλύτερης μελέτης που αναπτύσσεται στην Αργεντινή από το γκρουπ Ashiro, που ιδρύθηκε από την Andriana Meyer και τον Thomas Ochoa το 2001. Σε αυτή τη μελέτη καταγράφονται σύγχρονες αντιθέσεις με μεταφορικές αναφορές. Έτσι έχουμε μία παραμόρφωση της πραγματικότητας, όταν το κενό, που νιώθει ο σύγχρονος άνθρωπος στα πολυπληθή αστικά κέντρα, αποτυπώνεται μεταφορικά με την έρημο. Η υπαρξιακή απώλεια με τον τρόπο που παραβιάζεται από τα Μ.Μ.Ε. χάνει το νόημα και τη βαρύτητά της σε μεγάλο βαθμό.

Στο "Ruins of the future" καταγράφονται βιομηχανικοί χώροι σε παρακμή. Παρόλα αυτά υπάρχει μια αναφορά και αισθητική προσέγγιση στις διαδικασίες από τις οποίες πέρασαν αυτοί οι βιομηχανικοί οργανισμοί. Τα ιατρικά όργανα, που παρατίθενται στα ερειπωμένα κτίρια, είναι παρμένα από ιατρικές εγκυκλοπαίδειες και συμπληρώνουν τους άδειους χώρους. Εδώ υπάρχει μια μεταφυσική παράθεση με τον ερειπωμένο βιομηχανικό οργανισμό. Η ανθρώπινη απουσία γίνεται ιδιαίτερα υπαινικτική σε αυτές τις εικόνες, καθώς ο θεατής με τη δική του οπτική γωνία αισθάνεται την έλλειψη.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 11ου Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας, Αθήνα 2004.

Διάρκεια έκθεσης έως 14 Οκτωβρίου.


   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις