Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
  Αστρολάβος artlife 01.07.04 - 31.07.04

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου στην Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife" εγκαινιάζεται ομαδική έκθεση κεραμικής των: Άννας Αντωνοπούλου, Μόνικας Διαμαντοπούλου, Νίκου Καραλή, Μάρως Κερασσώτη, Θωμαής Κόντου, Λίλης Μπακογιάννη, Ντόριζα.

Η ζεστασιά του πηλού, η χειροποίητη φόρμα, οι απίθανες οξειδώσεις και τεχνικές, το πάντρεμά του με διάφορα άλλα υλικά, μέσα από τα χέρια γνωστών καλλιτεχνών - κεραμιστών, έρχονται για μια ακόμη φορά να κερδίσουν το φιλότεχνο.

Η αγάπη τους για το χώμα, τη φωτιά, την επαφή και τιθάσευση της ύλης αντικατοπτρίζεται στη δουλειά τους και η ευαισθησία τους και η ικανότητα παραγωγής γλυπτικών κατασκευών εκδηλώνεται στις φόρμες τους. Φόρμες λιτές, γεωμετρικές, ευαίσθητες, που άλλοτε παραπέμπουν σε αρχέγονες μορφές και άλλοτε σε αφαιρετικά τοτέμ, θα δώσουν μια γεύση από τη νέα δουλειά των κεραμιστών, που συμμετέχουν σε αυτήν την έκθεση.

Η Άννα Αντωνοπούλου θα εκθέσει μια σειρά από παιχνίδια, ζώα και κούκλες από κόκκινο πηλό και άσπρο ματ υάλωμα ζωγραφισμένα στο χέρι και ψημένα στους 1150° βαθμούς.

Η Μόνικα Διαμαντοπούλου θα εκθέσει μια σειρά μινιμαλιστικών γλυπτών εμπνευσμένων από τα σανιδόσχημα κυκλαδικά ειδώλια, διαμορφωμένα από φύλλα πηλού ψηλής θερμοκρασίας και διακοσμημένα με ζωγραφιστά γεωμετρικά σχέδια.

Ο Νίκος Καραλής θα εκθέσει κάποιες γλυπτικές κατασκευές από τη σειρά του «μαθητές», όπου το κεραμικό τμήμα είναι συνήθως το κεφάλι, ενώ το σώμα είναι ξύλινο, διακοσμημένο με σύρμα και διάφορα άλλα υλικά.

Η Μάρω Κερασιώτη, μετά την ενασχόλησή της με την κατασκευή των κεραμικών τοίχων του σταθμού του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο Μαρούσι, ήταν φυσικό να στραφεί στις επιτοίχιες και αρχιτεκτονικές κατασκευές. Οι κατασκευές αυτές χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα και τη χρήση χρυσού και πλατίνας, που προστίθενται σε ένα τρίτο ψήσιμο.

Η Θωμαή Κόντου θα εκθέσει μπούστα από λευκή πορσελάνη με έγχρωμες διακοσμήσεις, καθώς και μια σειρά χρηστικών αντικειμένων μοναδικών.

Η Λίλη Μπακογιάννη εκθέτει τραπεζάκια σε έναν επιτυχή συνδυασμό ξύλου και κεραμικού. Σ' αυτά τα τραπεζάκια καταφέρνει να εσωκλείσει μαγικά τοπία και να ανοίξει δρόμους που σε ταξιδεύουν σε τόπους καλοκαιρινούς.

Τέλος η Πέγκυ Ντόριζα εκθέτει μια σειρά επιτοίχιων κατασκευών με πηλό stoneware. Έχουν εγχάρακτα και σταμπωτά σχέδια που φέρουν επιρροές από βυζαντινά άμφια και ανατολίτικα κιλίμια.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 31 Ιουλίου.

   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις