Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
  Αστρολάβος δεξαμενή 20.05.04 - 12.06.04
Παπαδόπουλος
Παπαδόπουλος

Τα τελευταία 20 χρόνια εκτίθεται καθημερινά στην τελευταία σελίδα της Ελευθεροτυπίας. Από τις 8 το βράδυ στις 20 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη, στο μεσαίο και επάνω επίπεδο της Αίθουσας Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή" και ως τις 12 Ιουνίου, θα εκτεθεί ο ΚΑΙΡΟΣ, με 31+1 λεζάντες σε ισάριθμες φωτογραφίες που φιλοτέχνησε ο ίδιος.

Η έκθεση αυτή με τίτλο Καιρός για Όνειρα περιλαμβάνει 31 έγχρωμες και μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη με ιδιόγραφο σχόλιο στην κάθε μία, που τη χαρακτηρίζει.

Τα θέματα είναι τοπία και άνθρωποι στα χρώματα του χαράματος , των εσωτερικών χώρων, του δειλινού, στα χρώματα του καθρεφτίσματος των νερών, στα φώτα της νύχτας.
Ο ΚΑΙΡΟΣ φωτογραφίζει εδώ και χρόνια τις γωνιές της Ελλάδας, από όπου είναι και το σύνολο σχεδόν των εκθεμάτων, αλλά και τις γωνιές του κόσμου που ταξιδεύει. Έτσι στην έκθεση δεν λείπουν έργα από τα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, από το Παρίσι, από τη Μανδρίτη, κ.α.

Η πρώτη αυτή έκθεση φωτογραφίας του ΚΑΙΡΟΥ περιλαμβάνει κομμάτια, που χαρακτηρίζονται από τη δύναμη και τη γαλήνη της ατμόσφαιρας. Κάποτε, στο παρελθόν θα αποτελούσαν θέματα για ζωγραφική.

Παπαδόπουλος
Παπαδόπουλος
Παπαδόπουλος
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης (ΚΑΙΡΟΣ) γεννήθηκε περαστικός από την Πάτρα την Πρωτοχρονιά του 1951. Δεν τελείωσε τη δημοσιογραφία, τη μουσική, τη νομική, τις πολιτικές επιστήμες και τη φωτογραφία τα οποία άρχισε να σπουδάζει.

Είναι αρχισυντάκτης πολιτικών θεμάτων της Ελευθεροτυπίας, όπου έφτασε προ 22ετίας μετά από 8ετή περιπλάνηση - θητεία στο Έθνος, την Ακρόπολη, την Ημερησία, την Εξπρές, τον Εθνικό Κήρυκα.

Δημιούργησε τη στήλη Ο ΚΑΙΡΟΣ, στην Ελευθεροτυπία, για να καλύψει ένα τεχνικό κενό της σελίδας. Κάλυψε τελικά ένα εσωτερικό δικό του.
   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις