Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
  Αστρολάβος δεξαμενή 23.04.04 - 15.05.04
Νασιούλα
Νασιούλα

Την Παρασκευή 23 Απριλίου, μετά τις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στο κάτω επίπεδο της Αίθουσας Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή" η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της νέας ζωγράφου Αλεξάνδρας Νασιούλα με τίτλο «ΕΝ ΚΑΙΡΩ». Η επιμελήτρια της έκθεσης, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης, κ. Λίνα Τσίκουτα λέει για τη δουλεία της:
«Στα επιτοίχια τελάρα μεγάλων διαστάσεων με ακρυλικά, ο χώρος που δημιουργείται αναφέρεται στην εμπειρία, στη μνήμη, στο χρόνο. Τα έργα-τοπία, εσωτερικών καταστάσεων δημιουργήθηκαν «ημερολογιακά» σα σημειώσεις, σημάδια, ίχνη, χαράξεις, σαν ένα είδος «αναμνηστικής καταγραφής».
Παράλληλα παρουσιάζεται μια σειρά από μικρά έργα σε αφηγηματικές ενότητες δουλεμένες με μικτά υλικά και κολάζ.
Τα έργα αυτά ειδωμένα άλλοτε καρέ-καρέ, άλλοτε σε σύνολο καταγράφουν καταστάσεις συναισθηματικής ζωής, ή αναπτύσσουν μέσα από έντονες χρωματικές αντιθέσεις και ιδιαίτερη γραφή, μια μουσικότητα αποχρώσεων και τόνων.»
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 15 Μαΐου.

Η Αλεξάνδρα Νασιούλα γεννήθηκε στον Αλμυρό Βόλου. Το 1992 αποφοίτησε με άριστα από την Σχολή Βακαλό. Το 2001 αποφοίτησε με άριστα από την Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, καθώς και στο Παρίσι, Βερολίνο και Βηρυτό.
Έχει βραβευθεί το 2000 στο διαγωνισμό νέων καλλιτεχνών για το αεροδρόμιο των Σπάτων και το 2001 στο διαγωνισμό του ΗΣΑΠ για εικαστική παρέμβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά. Το 2002 πήρε έπαινο στη Διαβαλκανική έκθεση μινιατούρας.

   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις