Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
  Αστρολάβος δεξαμενή 16.02.2004 - 28.02.2004


Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕ Χ-ART-ΑΕΤΟΥΣ

Για το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα, η έκθεση που γίνεται κάθε χρόνο γύρω στην Καθαρή Δευτέρα στον 'ΑΣΤΡΟΛΑΒΟ δεξαμενή', δε θα μπορούσε παρά να έχει θέμα: Η Ολυμπιακή Ιδέα στον ουρανό με Χ - ART - ΑΕΤΟΥΣ.

Η έκθεση λοιπόν αυτή, που τέθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού, έδωσε το έναυσμα στους καλλιτέχνες - συνεργάτες του ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΥ να δημιουργήσουν σημαντικά έργα με κίνητρο την Ολυμπιακή Ιδέα, που θα πλημμυρίσουν την Αίθουσα Τέχνης 'ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ δεξαμενή' από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, που θα εγκαινιασθεί η έκθεση μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, που θα τελειώσει.

Έτσι το εικαστικό... χρώμα των ημερών φέτος θα το δώσουν οι καλλιτέχνες μας με... πινελιές από τα Ολυμπιακά σύμβολα, από το μπλε χρώμα του ουρανού και της ανάτασης, που θα παραπέμπει στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και αγωνιστικότητας, που κυριαρχεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρωταγωνιστές σε φαντασία, κέφι, διάθεση για παιχνίδι, αλλά και διάθεση για δημιουργία, οι καλλιτέχνες μας, μέσα από κατασκευές - χαρταετούς, αλλά και έργα τελάρου με θέμα το χαρταετό και την Ολυμπιακή Ιδέα, θα επικοινωνήσουν και πάλι με ένα χαρούμενο αλλά και παραδοσιακό τρόπο με τους φιλότεχνους, αλλά και με τους μικρούς μας φίλους, που θα κατακλίσουν τον 'ΑΣΤΡΟΛΑΒΟ δεξαμενή'.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος: Κατερίνα Βαβλίτου, Κατερίνα Βαλαωρίτη, Νάνος Βαλαωρίτης, Κάτια Βαρβάκη, Εύα Βασιλείου, Μελίτα Βερναρδάκη, Ελευθερία Γαλάτη, Μαρία Γιαννίκου, Βαγγέλης Γκιόκας, Γιώργος Γκολφίνος, Έλλη Γράββαλου, Λάζαρος Ζήκος, Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Μάγδα Λεβεντάκου, Σπύρος Λύτρας, Μαρίνα Μαραβελάκη, Μαρία Μαρουδή, Κατερίνα Μουράτη, Κώστας Μπομπός, Δημήτρης Μυταράς, Αλεξάνδρα Νασιούλα, Λευτέρης Ολύμπιος, Δήμητρα Παπαδημητροπούλου, Νίκη Παπασπύρου, Έφη Παρούτσα, Λάκης Πατρασκίδης, Φαίδων Πατρικαλάκις,
Φώτης Πεχλιβανίδης, Ράνια Ράγκου, Γιάννης Σίνης, Κωνσταντίνα Σκαπετούλια, Άννα Σκαρλάτου, Στάθης, Νίκος Στεφάνου, Κασσιανή Τσακιρίδη & Μανώλης Χάρος.

Τη βραδιά των εγκαινίων και το πρωί της Καθαρής Δευτέρας θα μοιράζονται χαρταετοί στον 'ΑΣΤΡΟΛΑΒΟ δεξαμενή' σε σχέδιο του Δημήτρη Μυταρά, που θα υπογράφονται από τους καλλιτέχνες. Το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας θα γίνει happening με διαγωνισμό πετάγματος χαρταετών στο Λυκαβηττό, με την παρουσία πολλών καλλιτεχνών. Οι τρεις χαρταετοί που θα πετούν ψηλότερα θα βραβευτούν με τρεις χαρταετούς έργα τέχνης. Το πρώτο βραβείο θα είναι φιλοτεχνημένο από τον καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ. Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, το δεύτερο από το Βαγγέλη Γκιόκα και το τρίτο από την Αλεξάνδρα Νασιούλα.

Χορηγοί: KAPA CHANGE, AYPA ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ

Καλλιτέχνες:
Βαλαωρίτης...
Βερναρδάκη...
Γιαννίκου...
Λαμπρόπουλος...
Λύτρας...
Μαραβελάκη...
Μαρούδη...
Μουρατη...
Μπομπος...
Πεχλιβανίδης...
Ράγκου...
Σκαπετούλια...
Σκαρλάτου...
Χάρος...


   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις