Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
  Αστρολάβος artlife 25.02.2004 - 18.03.2004
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife" έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιώργου Μανουσάκη (1914 - 2003).

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του σημαντικού αυτού εκπροσώπου της γενιάς του'30, ο ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ, που συνεργάστηκε στενά μαζί του, εκθέτει 14 χαρακτηριστικά έργα του, στα οποία είναι φανερή η άψογη εικαστική γραφή του.

Ο Μανουσάκης, σεμνός και τρυφερός άνθρωπος και προικισμένος καλλιτέχνης, αποτύπωσε τα απλά αντικείμενα με μια λεπτομερή ρεαλιστική απόδοση, στη οποία όμως εμφύσησε την πνοή της καθημερινής ζωής. Κατάφερε μέσα από τη λιτή τρισδιάστατη ζωγραφική του να αποδώσει το "Lacrimae rerum", όπως κατάφερε να αποδώσει με φωτεινούς τόνους έναν αισθησιασμό και μια γλυκιά ατμόσφαιρα στα τοπία του.

Δούλεψε την ακουαρέλα και αυγοτέμπερα με ιδιαίτερη μαεστρία, αλλά και οι λίγες επιδόσεις του στο λάδι είχαν άριστα αποτελέσματα. Ολιγογράφος, με έργα μικρών διαστάσεων, άφησε το στίγμα του στην ελληνική ζωγραφική με μια πολλή άρτια δουλειά, με μια έντονη υποβόσκουσα συναισθηματική φόρτιση, που μόνο μεγάλοι δημιουργοί μπορούν να καλλιεργήσουν.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 18 Μαρτίου.
   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις