Αστρολάβος δεξαμενή Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, 8.30 μ.μ.


Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ. σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Φαίδωνα Πατρικαλάκι, με τίτλο: «Χάρμα Οφθαλμών», καθώς και της πρόσφατης ποιητικής συλλογής του καλλιτέχνη, με τίτλο: «Στην κόψη της μέρας» (και τα 2 εκδόσεις Μανδραγόρας), που θα παρουσιαστούν στη γκαλερί Αστρολάβος-Δεξαμενή (Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7294342, 3) στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής του καλλιτέχνη, με τίτλο: «Η Μέρα διώχνει τη Νύχτα».
Θα προλογίσουν οι: Γιάννης Μόρτζος,  Γιάννης Ξανθούλης & Kώστας Kρεμμύδας.
Αποσπάσματα από κείμενα και ποιήματα του Φαίδωνα Πατρικαλάκι θα διαβάσει ο Γιώργος Γιανναράκος.
Τη βραδιά θα πλαισιώσει με μουσική ο κιθαρίστας Άγγελος Αγκυρανόπουλος.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Φαίδων θα υπογράφει τα βιβλία του.

Το «Χάρμα Οφθαλμών» αναφέρεται σε γεγονότα της παιδικής ηλικίας της εποχής των σπουδών μου στο Παρίσι, της εποχής που κυριαρχούσε το θέατρο του παραλόγου του Ιονέσκο και του Μπέκετ, που τραγουδούσαν η Εντίθ Πιάφ και ο Ζακ Μπρελ, που παρουσίαζαν οι διάφορες γκαλερί έργα του Πικάσο και του Νταλί.
Οι αναφορές μου στις συνεργασίες μου, μετά στην επιστροφή μου στην Ελλάδα, με τα θέατρα του Κουν, της Τζένης Καρέζη, του Εθνικού, του θεάτρου Εξαρχείων, καθώς και διαφόρων ΔΗΠΕΘΕ, καλύπτει σημαντικό τμήμα του βιβλίου.
Τέλος στο «Χάρμα Οφθαλμών» υπάρχει μια αναπόσπαστη σύνθεση από αυτοβιογραφικά γεγονότα, ανάμεικτα με φανταστικά πρόσωπα και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Φαίδων Πατρικαλάκις