Πίσω στις περασμένες εκθέσεις
Αστρολάβος artlife 11.10.07 - 03.11.07

Σας πληροφορούμε οτι η έκθεση της Ασπασίας Παπαδοπεράκη αλλάζει ημερομηνία λόγω των εκλογών. Η νέα ημερομηνία των εγκαινίων της έκθεσης θα είναι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.



Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife » (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200,4, fax : 210 7221304, www . astrolavos . gr , ωράριο λειτ.: Δευτ.Τετ.Σαβ 11.00- 15.00, Τρ. Πεμπ. Παρ. 11.00- 20.30) η έκθεση μικρογλυπτών, σχεδίων και δύο προτομών της Μαρίας Κάλλας , της καλλιτέχνιδας Ασπασίας Παπαδοπεράκη.

Είναι γνωστό ότι το έργο της Παπαδοπεράκη διαπνέεται από ένα καθαρά Ελληνικό πνεύμα, χαρακτηρίζεται από την τάξη και το μέτρο, δύο κατ' εξοχήν στοιχεία της Αρχαϊκής γλυπτικής. Η κυβιστική αφαίρεση που υιοθετεί στη δουλειά της δημιουργεί μία θεωρία αναλογιών, που στη προκείμενη περίπτωση των δύο αναπαραστάσεων (κεφάλι και ολόσωμη αναπαράσταση σε φυσικό μέγεθος) της μορφής της Μαρίας Κάλλας, καταφέρνει να συγκεράσει και να αποδώσει άριστα τον δυναμικό χαρακτήρα και το ηφαιστειώδες ταμπεραμέντο και ταλέντο της μεγάλης αοιδού, η οποία προβάλει ως μία σύγχρονη δωρική μορφή με ρεαλιστικά χαρακτηριστικά. Αναγνωρίσιμη μεν, διαχρονική δε.

Η καλλιτέχνης λέει γι' αυτή της τη δουλειά:

«.με τη γλυπτική αυτή υλοποίηση των προτομών για τη μορφή της Μαρίας Κάλλας, προσπαθώ να δημιουργήσω ένα διάλογο μεταξύ της γλυπτικής αυτής παρουσίας και της καθημερινής ζωής μας, ώστε να μεταφερθεί στο σήμερα, συμβολικά αλλά και ως αίσθηση, η κορυφαία αυτή προσωπικότητα, όσο γίνεται αντικειμενικότερα. Προσπάθειά μου είναι να μεταφέρω με άσκηση, σύμβολα και αίσθηση, την παρουσία και την προσφορά της στην όπερα? στο καθημερινό περιβάλλον μας, δημιουργώντας μνήμη στο ανεπανάληπτο πέρασμά της από την τέχνη».

Διάρκεια έκθεσης: έως τις 3 Νοεμβρίου


 

   Πίσω στις περασμένες εκθέσεις