Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις
   Αστρολάβος artlife 03.02.05 - 26.02.05

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ artlife" (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200,4, fax: 210 7221304, www.astrolavos.gr) έκθεση καλλιτεχνικών κατασκευών της Αμαλίας Πετσάλη-Διομήδη με τίτλο: "Πού πάει το χρώμα όταν βραδιάζει;"

Στην έκθεση παρουσιάζονται τρισδιάστατες καλλιτεχνικές κατασκευές, αλλά και επίτοιχα ζωγραφικά έργα μικτής τεχνικής με χρήση διαφόρων υλικών (ξύλου, γύψου, σύρματος, υφάσματος, καθρέφτη, κεραμικών και άλλων).
Η δουλειά αυτή της Πετσάλη είναι μια εικαστική αναζήτηση και εξερεύνηση στις πλαστικές και εκφραστικές δυνατότητεςτων υλικών, ώστε να προκύψουν έργα με ρυθμό και αρμονία που προκαλούν ευχαρίστηση, ονειροπόληση - έκπληξη. Τόσο η δημιουργία του έργου όσο και η θέαση από την παρατήρηση γίνεται ένα μικρό ταξίδι, μια μικρή περιπέτεια.

Στο πολύχρωμο, ρυθμικό έργο-παιχνίδι που δημιουργείται τα ησυχαστικά, γλυκά χρώματα σπάνε πάνω σε αιχμηρά υλικά (σύρματα, γυαλιά κ.λ.π.) δημιουργώντας μια υποβόσκουσα ποίηση. Τα υλικά εδώ παίρνουν μια άλλη διάσταση με τη χρήση τους στο έργο τέχνης που η τρισδιάστατη μορφή του δημιουργεί ένα αναπάντεχο παιχνίδι με την αλλαγή του φωτισμού, την κίνηση κ.λ.π. Ο μικρόκοσμος που δημιουργεί η Πετσάλη με τον συνδυασμό των ετερόκλητων αυτών, "φτωχών" υλικών προκαλεί μια αίσθηση αρμονίας αλλά και έκπληξης. Η ίδια η δημιουργός λέει οτι θέλει: "να φέρνει μια εσώτερη αλλά και μια πραγματική κίνηση σαν μήπως να έγινε για μια στιγμή πρόκλησης και παιχνιδιού, μια πρόσκληση στην ευχαρίστηση που κάνει κάποιον να ξεχαστεί".
Διάρκεια τη έκθεσης ως τις 26 Φεβρουαρίου.

Αμαλία Πετσάλη-Διομήδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα από το 1978 έως το 1983 στο εργαστήριο των Δ. Μυταρά, Γ. Μαυροϊδη και Ν. Κεσσανλή. Συνέχισε τις σπουδές της στη ζωγραφική στην Ecole Nationale D' Art Decoratif (ENSAD) στο Παρίσι με καθηγητή τον Lapouzade.
Γυρίζοντας στην Ελλάδα παρακολούθησε το τμήμα σκηνογραφίας της ΑΣΚΤ με τον Β. Βασιλειάδη. Δίδαξε σε σχολεία και στο εργαστήρι του Δήμου Χαλκίδας κοντά στη Χ. Μυταρά.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

   Πίσω στις Περασμένες Εκθέσεις